Мистерия: Предателката Корса - убита от свои, а не от ВСУ

OFFNews 08 август 2022 в 12:45 15912 7

Взривеният автомобил на терористката Корса
Взривеният автомобил на терористката Корса

Излизат нови подробности около смъртта на скандалната терористка Олга Качура с позивна Корса. Тя бе ликвидирана преди дни и посмъртно удостоена със званието Герой на Руската федерация от президента Владимир Путин.

Предателката на Украйна, която през 2014 г. мина на страната на сепаратистите от ДНР, бе командир на артилерията в Донбас и се смята за виновна за смъртта на стотици мирни граждани при командвани от нея обстрели на украинските градове.

Досега нито от украинска, нито от руска страна имаше информация по какъв начин Качура се е сдобила с билет за небесния концерт на Йосиф Кобзон, чиято публика според данни на ВСУ вече наброява над 42 000 руски войници.

Оказва се, че одиозната терористка не е ликвидирана в резултат на целенасочен удар с прословутите "хаймарси", а докато е пътувала в колата си. Предполага се, че в нея е бил поставен взрив, съобщи украинският журналист Денис Казански.

Според негови източници убийството на Корса е истинска мистерия.

Казански публикува и снимка на авгомобила на терористката, който е напълно изгорял. Предполага се, че в машината е било поставено взривно устройство, което най-вероятно е активирано от разстояние. В Горловка, където бе ликвидирана тя, обаче не действат украински диверсантно-разузнавателни групи и то не от сега, а още от 2014 г., когато градът попадна в зоната, конкролирана от т. нар. ДНР.

"90% е сигурно, че Корса е била убита от собствените си хора", пише Казански.

Полковник Качура служеше в Горловската полиция до 2014 г., а след това преминава на страната на окупатора и се присъединява към формированията на боеца Игор Безлер. Тя командваше дивизион от ракетни установки "Град" и даваше заповеди за циничния и брутален обстрел на Иловайск, Дебалцево, Углегорск, Мариновка и Авдеевка в Донецка област, което причини масови жертви, припомня УНИАН.

През януари тази година украински съд задочно осъди Качура на 12 години затвор. Тя е призната за виновна в участие в терористична група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

8

офф бее

08.08 2022 в 19:22

И аз съм чувал, че путлер не одобрява трансвеститите...ама чак до там да стигне, че да поръча убийство - не знам... Всъщност знам! Тоя цели нации затрива - и най-вече неговата си, та за това нещо ли ще му дожалее...

2073

7

Johnny B Goode

08.08 2022 в 19:10

Ясно, и на теб ти е трудно да разбереш.
Кажи моля те на Митрофанова (нали сте гъсти), че няма възвращаемост на инвестицията в този конкретен случай.

2073

5

Johnny B Goode

08.08 2022 в 16:05

Еврото, ела моля те и обясни какво в искал да каже пернишкият поет отдолу.
Нали сте от един отбор, а ти си и експерт по стилистика и правопис.

-7325

4

Сигурно и загиналия блогер в Херсон и взривените губернатори са убити от свои. СБУ е просто терористична организация и това са и методите за всяване на страх в мир и граждани.

1215

2

Lyubo

08.08 2022 в 13:16

Поне да бяхте написали, че препечатвате публикация от някой от украинските Телеграм-канали - по стила и терминологията си личи.

2550

1

alfakentavur

08.08 2022 в 13:01

Ако возилото е на каквото прилича - Лада Нива, може и от никакъв обстрел да не е загинала, а от обикновен и често срещан при Сделано в СССР производствен дефект :)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки