Малкият Омран от Алепо, който разплака света (СНИМКИ)

Намери ме и ме спаси, пишат сирийски деца под рисунките си на покемони

OFFNews 18 август 2016 в 11:11 18747 7

Снимка Индепендънт

Снимките на малкия Омран от болницата в Алепо.

Това е 5-годишният Омран Дакнееш, който е целият в кръв след бомбена атака на правителството или на руските самолети срещу бунтовниците в източната част на Алепо, пише вестник „Индепендънт“. Неговата снимка отрезви и разплака целия свят.

Районът, в който той живее, често е атакуван от въздушни удари, както от страна на военните сили на сирийската страна, която иска да вземе контрола над нея от бунтовническите фракции, така и от руските сили.

Историята на Омран

При една от атаките на Алепо Омран е ранен. Той е взет спасителите от дома му, после е откаран с линейка в болницата - ранен и целият покрит със сив прах от бомбардировките.

Пристигайки в болницата, Омран е оставен от лекарите на един стол, докато те се подготвят да бинтоват главата му. Детето през цялото време не помръдва и гледа втренчено и безучастно.

По-късно същата линейка докарва още две ранени деца. Общо 4 деца, двама мъже и една жена са доведени в болницата от същата тази бомбардировка.

Омран е хоспитализиран в болница М10 и после е прегледан от лекарите, което се вижда на другата негова снимка, дадена от болницата.

Алепо е арена на много битки и бомбардировки, на удари и експлозии от страна на бунтовниците, от страна на сирийската власт и от силите на Русия.

В същия ден, в който Омран е пострадал, бунтовниците са убили 10 цивилни и са ранили 9 души в зоната, контролирана от правителството в друга част на Алепо.

Сърцераздирателно действат и снимките на сирийските деца, които са нарисували картинки на придобилата известност игра Покемон Го.

В случая обаче покемоните са самите деца, те държат здраво листовете хартия, на които са нарисувани актуалните човечета, а отдолу пише: „Намери ме и ме спаси!“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12492

6

Jivko Jeliazkov

18.08 2016 в 17:50

Държим партийната линия.

12423

4

Бай Муле

18.08 2016 в 14:41

Манипулациите на мръсните либерални медии нямат край.

12075

3

Pokemon

18.08 2016 в 14:40

Аман от поръчкови,сърцераздирателни снимки на дечица, смлени от войната в Сирия.Къде бяха българските ''демократични'' сайтове,когато хиляди и хиляди деца с огромен брой ужасяващи снимки бяха погубени от джихадистите?
Или тези,другите дечица,за които нищо не се споменава са друго качество?
Брутално лицемерие и двуличие!
По заповед на ''щуката''започна рев за децата на Алепо.Ами другите деца в западните квартали?Тези на християните и алауитите?Те не влизат в сметките на световната ''демократична''общност.
Докато медиите се владеят от биполярни,шизофренични смешници ще се ''радваме''на такива материали.Лошата Русия зад злия Асад трепят дечица...
bullshit!

17898

2

кикимора

18.08 2016 в 13:50

Кошмар!

15509

1

Бухльо

18.08 2016 в 12:30

Какво да коментираме...всеки нормален човек знае какво означава детето...какво зло е, когато децата страдат.
Сега снимката е в контекста на руски бомбардировки. За жалост обаче децата страдат от оръжията на всички воюващи. Въпросът е дали публикацията "отрезвява и разплаква" света или просто експлоатира детското страдание. И толкова ли е слаб "светът", че след като се отрезви не може да наложи контрол над събитията в региона...или всъщност детското страдание е използвано само като инструмент на лицемерието на възрастните и нищо друго няма значение за тези възрастни, играещи си на войници.