Легион ''Свобода за Русия'' обяви, че е превзел градче в Курска област

OFFNews 12 март 2024 в 14:37 9853 7

Тьоткино
Населеният пункт Тьоткино.

Легионът от руски доброволци "Свобода за Русия", който се сражава в редовете на ВСУ, обяви, че населеният пункт Тьоткино в Курска област на Руската федерация вече е под негов пълен контрол.

По-рано днес три формирования - Легион "Свобода за Русия", "Руския доброволчески корпус" и "Сибирския батальон", които са съставени изключително от руснаци, противници на режима на Путин, навлязоха на територията на Курска и Белгородска област. 

От Москва твърдят, че атаката е била отблъсната още на границата, но руските бойци публикуваха в Телеграм канала си видеа от Тьоткино, на които се вижда как бойците навлизат в градчето и унищожават бойна техника на руското Министерство на отбраната.

Според Легион "Свобода за Русия" путинските солдати бързо напускат населеното място, като оставят след себе си позиции и тежка техника.

Министерството на отбраната в Москва призна за атаките на бунтовниците в Белгородска и Курска област, като заяви, че са "пресекли" опитите им да преминат границата.

Освен това в нощта срещу вторник, 12 март, безпилотни самолети атакуваха Курска, Белгородска, Тулска, Воронежка, Нижегородска, Брянска, Ленинградска, Орловска област на Руската федерация, както и Москва.

В град Орел са чути експлозии в близост до петролна база, където е избухнал пожар; гори и петролна база на "Лукойл" в руската Нижегородска област.

След нападението с безпилотен летателен апарат е спряна най-голямата инсталация за първична преработка на нефт в рафинерията на ЛУКОЙЛ в Нижни Новгород.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

7

edin slep

13.03 2024 в 00:56

Аз им следя телеграм канала на Легион "Свобода за Русия", те са сериозни момчета.

Днес показаха доста пленници, много войници са се предали на тях без съпротива. Може скоро да се присъединят и ще му се стъжни на Путлер. Номера с "нападат ни" няма да мине този път.

Важното в случая е, че са добре оборудвани, добре мотивирани и най-важното - руснаци са. Омразата към режима на Путин е огромна и след като руснаците се радваха на Пригожин, може да приемат и тези момчета по същия начин.

22548

6

dolivo

12.03 2024 в 20:13

Ся Путин ще каже, нее , не са руска партизанска група, ами външни агенти нападат русия. Нищо че са руснаци, говорят руски, с руски паспорти.

Щом са получили помощ отвън, значи са чужди агенти. А то отвътре няма кой да помогне, разбира се.

Така работят демагозите.

Умопомрачителен наратив.

4038

5

Moirae

12.03 2024 в 19:20

https://www.youtube.com/watch?v=GR6jWnXyF5o

400

4

демотиватор

12.03 2024 в 16:20

"Тьоткино"(или "Тëткино") требе да значи "Лелкино".
Та лелките да вадят погачи, агнета на шиш, водка и т.н. и да посрещат освободителите от тиранията! Младежите пък да се записват при тях доброволци ! (ジ)

1000

3

Зла свекърва

12.03 2024 в 15:10

Ами... това е най-логичното развитие в Русия. Путин изби опозицията, или я натика в затвора, за да я държи под контрол и да я убие бавно, който успя избяга зад граница, превърна изборите във фарс и така на практика отне всяка надежда на руснаците да го сменят по мирен, демократичен, парламентарен начин - чрез опозиционна политическа дейност, партиен живот и избори.

Какво остана? - Военният начин. Притисна собствения си народ в ъгъла, да не се изненадва сега, когато разбира, че хората са преминали към въоръжени действия.

135

2

Far Rider

12.03 2024 в 15:08

Олеле! А сега копейковците в Задунайская губерния ще плачат за запалената база на Лукойл! Какво ще продават за да си пълнят касичките??!

2550

1

alfakentavur

12.03 2024 в 14:52

Като в случая "превзел" е = "освободил". В този случай - наистина.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки