Кметът на Авдеевка заяви, че руските сили са проникнали в украинския град, но са били отблъснати

OFFNews 24 януари 2024 в 21:05 4386 3

Снимка БТА/AP

Архив

Кметът на Авдеевка Виталий Барабаш заяви днес пред Франс прес, че руските сили са успели за първи път да проникнат в украинския град, но са били отблъснати.

"Руски диверсионни и разузнавателни групи влязоха в южната част на Авдеевка, но бяха отблъснати", съобщи Барабаш, като отбеляза, че ситуацията е "трудна, но под контрол".

"Понастоящем вече не са тук, украинската армия ги отблъсна и си върна позициите", но "врагът продължава да напада", уточни кметът.

Виталий Барабаш потвърди, че това е първият случай, в който руските сили успяват да проникнат в град Авдеевка, който се намира в Донецка област. Той обаче не уточни нито кога точно са проникнали руските сили в Авдеевка, нито колко време са се задържали в града.

Руските сили се опитват от месеци да обкръжат Авдеевка, в която украинските войници са се окопали в укрепените си позиции, отбелязва АФП, като обръща внимание на факта, че индустриалният град е един от епицентровете на сраженията в Украйна.

През юли 2014 година Авдеевка премина за кратко в ръцете на проруските сепаратисти, но след това Украйна си върна града, припомня Франс прес. Градът се превърна в символ на украинската съпротива, въпреки че голяма част от него е унищожена.

В Авдеевка все още живеят над хиляда души, въпреки че бомбардировките не спират, изтъква АФП, като се позовава на данни на кмета Барабаш.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

3

демотиватор

25.01 2024 в 07:01

Орките щурмоваци ще да са използвали простичкия начин "да се отърват".
Хем и семействата им у Рашата да получат некоя рубла "гробищни" при настаналата тотална мизерия. Разбираемо, все пак...

318

2

Valioka

24.01 2024 в 23:13

Цъ, не са били отблъснати, а са останали да лежат там...

345

1

Джендо Джедев

24.01 2024 в 22:27

Тия алкаши още ли не са я взели тая Авдиивка, бе! Бахти неможачите, не е истина! А що крепостници дадоха фира там... Ама то за тая кочина човешкият живот не е важен, бабьi еще нарожают! :D
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика