Клинтън и Сандърс втвърдиха тона в първия си дебат от кандидат-президентската кампания

OFFNews 05 февруари 2016 в 13:20 3490 2

Снимка Reuters

Уолстрийт и външната политика на САЩ бяха основните теми на първия телевизионен дебат между кандидатите на Демократическата партия Хилъри Клинтън и Бърни Сандърс в рамките на кандидат-президентската кампания.

Клинтън обяви, че опонентът ѝ е идеалист, който няма да свърши реална работа. Сандърс пък я обвини в това, че е твърде обвързана с Белия дом, за да свърши някаква работа. Той допълни, че част от предложенията на Хилъри Клинтън са много скъпи и заради това са непостижими.

Клинтън пък нападна агресивно Сандърс след коментара му за това, че Уолстрийт я държи в джоба си заради даренията, които е получила за кампанията си.

Стига вече. Ако имате нещо да кажете, кажете го направо. Няма да намерите пример за това, че някога съм променила мнението си или съм гласувала заради дарение, което съм получила, отговори Клинтън. 

Сандърс повтори и най-често използваната си нападка срещу своя опонент – подкрепата ѝ за войната в Ирак, Клинтън обаче постави под съмнение неговата експертна оценка за външната политика.

Дебатът между двамата е само пет дни преди второто гласуване за избор на кандидат за президент на партиите в Ню Хемпшир следващата седмица.

Дни преди гласуването социологическите проучвания показват, че Сандърс има значителна преднина пред своя опонент.

Хилъри Клинтън си позволи много по-агресивен по време на дебата в сравнение с досегашните. Политически анализатори припомнят, че по време на изборите през 2008 г., когато опонент на Клинтън беше Барак Обама, тя започна с преднина, което обаче се промени, след като си позволи по-остър език и стана по-малко предпазлива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!