Ким Чен Ун нареди страната му да е готова за ядрена атака

OFFNews 04 март 2016 в 07:17 6086 8

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун нареди страната му да бъде готова за употреба на ядрените си оръжия по всяко време. Военните са в режим "превантивна атака", заради нарастващи заплахи от враговете на КНДР.  

Това съобщиха държавните медии, цитирани от Ройтерс. Според местната информационна агенция KCNA причината за ескалацията на напрежението на Корейския полуостров са новите санкции на Пхенян от Съвета за сигурност на ООН. 

Ким Чен Ун е направил изказването си по време на военни учения с новоразработени ракетни установки, съобщава KCNA. Той е заявил, че новите оръжия достигат в обхват Южна Корея.

Министерството на отбраната на Южна Корея заяви вчера, че Пхенян е изстрелял няколко снаряди край нейните брегове в морето до 150 километра. 

Говорителят на Министерството на отбраната на САЩ призова Северна Корея да се въздържа от провокативни действия, които повишат напрежението в региона, вместо това Пхенян да се съсредоточи върху изпълнението на своите международни ангажименти. 

Работна група от Южна Корея и САЩ започва официално обсъждане на въпроса за разполагане американски противоракетен комплекс THAAD на Корейския полуостров, съобщи агенция Yonhap. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!