Камерън поиска парламентът да подкерпи въздушни удари в Сирия

OFFNews 02 декември 2015 в 18:44 2347 5

Британският премиер Дейвид Камерън поиска парламентът да подкрепи въздушни удари срещу „Ислямска държава“ в Сирия.

Трябва да отговорим на призива на нашите съюзници. Акцията, която предлагаме, е законна и необходима, тя е нещо добро, което можем да направим за сигурността на нашата страна, подчерта Камерън при откриването на дебатите в Камарата на общините.

Той увери, че „Ислямска държава“ е основната заплаха за сигурността на Великобритания, и призова страната да последва примера на Франция, Арабската лига и други.

Британският премиер призова групировката да бъде наричана вече ДАЕШ, което е съкращение на арабски на името на „Ислямска държава“, което самите джихадисти не харесват.

"Екстремистите не могат да са наши партньори и няма да бъдат. Ако не започнем да действаме още сега, силите, с които бихме могли да постигнем взаимодействие, ще стават все по-малобройни“, коментира Камерън.

Той призова и да започнат преговори с умерената опозиция в Сирия, тъй като в противен случай силите, с които „може да се постигне взаимодействие, ще стават все по-малобройни“.

Дебатите в Долната камара на британския парламент започнаха по обяд и се очаква да продължат над 10 часа, като окончателното решение ще бъде взето около 21 часа британско време (23 часа българско време).

Очакванията са предложението на Камерън да бъде подкрепено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!