Quantcast

Камерън поиска парламентът да подкерпи въздушни удари в Сирия

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2015 в 18:44 1794 5

Британският премиер Дейвид Камерън поиска парламентът да подкрепи въздушни удари срещу „Ислямска държава“ в Сирия.

Трябва да отговорим на призива на нашите съюзници. Акцията, която предлагаме, е законна и необходима, тя е нещо добро, което можем да направим за сигурността на нашата страна, подчерта Камерън при откриването на дебатите в Камарата на общините.

Той увери, че „Ислямска държава“ е основната заплаха за сигурността на Великобритания, и призова страната да последва примера на Франция, Арабската лига и други.

Британският премиер призова групировката да бъде наричана вече ДАЕШ, което е съкращение на арабски на името на „Ислямска държава“, което самите джихадисти не харесват.

"Екстремистите не могат да са наши партньори и няма да бъдат. Ако не започнем да действаме още сега, силите, с които бихме могли да постигнем взаимодействие, ще стават все по-малобройни“, коментира Камерън.

Той призова и да започнат преговори с умерената опозиция в Сирия, тъй като в противен случай силите, с които „може да се постигне взаимодействие, ще стават все по-малобройни“.

Дебатите в Долната камара на британския парламент започнаха по обяд и се очаква да продължат над 10 часа, като окончателното решение ще бъде взето около 21 часа британско време (23 часа българско време).

Очакванията са предложението на Камерън да бъде подкрепено.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.12 2015 в 23:53

офчи, не е Kамера на общините, бее !

02.12 2015 в 23:28


Аха, значи идва да нареди на българския парламент, освен да "инспектира" българската граница.
В качеството си на какъв, а тъпачке?

02.12 2015 в 22:57

Той не пита българския парламент бе тъпако!чети преди са драскаш глупости

02.12 2015 в 21:18


Аха, вече идва да мрънка за индулгенции.
И сега кво - ако нашия парламент не ви подкрепи - вие няма да идете да бомбардирате войските на Асад? Все едно ще го направите, отде накъде трябва да ви даваме благословия?
Айде се оправяйте сами с кашата, която сте забъркали без да ни питате нас.
Жалки хора - жалка работа.

02.12 2015 в 20:45

Британският премиер призова групировката да бъде наричана вече ДАЕШ, което е съкращение на арабски на името на „Ислямска държава“, което самите джихадисти не харесват.

Значи вече да ги наричат така както на терористите им харесва? Егати абсурда! Разбирам да беше казал "защото те така се наричат" но да каже че ги наричат с нещо което не им харесва ми се струва много странно изказване.