Quantcast

Кемерън: Време е Великобритания да започне удари срещу ИДИЛ в Сирия

Последна промяна на 26 ноември 2015 в 13:45 1961 3

Министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън обяви в реч пред парламента, че е време страната да се присъедини към въздушните удари срещу "Ислямска държава" в Сирия.

Великобритания не може повече да разчита други страни да опазват сигурността й, изтъкна той.

Камерън, който изгуби гласуването през 2013 г. за започване на въздушни удари срещу силите на сирийския президент Башар Асад, трябва да убеди дори депутати от собствената си Консервативна партия и някои от опозиционната лейбъристка партия да го подкрепят, ако иска този път да спечели гласуването за военни действия.

Камерън подчерта, че въздушните удари биха били от национален интерес за Великобритания. Той отхвърли тезата, че те биха превърнали страната в още по-голяма цел за терористични атаки и заяви, че Велбикобритания вече е цел за "Ислямска държава" и единственият начин за справяне с това е предприемането на действия веднага.

До няколко седмици парламентът на Великобритания ще гласува дали страната да се включи във въздушните удари в Сирия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.11 2015 в 15:36

Не мога просто да пропусна да се подиграя с международната коалиция за борба с ислямска държава , дето вече не знам колко време не могат да ги неутрализират . Какво става тогава ако държава като Иран или Северна Корея реши да беснее ? Колко държави коалиция ще направят за да се справят с тях , при положение , че те имат и самолети и ракетни установки и ядрени бойни глави ? Най-модерните и най-силните армии съществували някога не могат да се справят с еквивалент на държава от третия свят ....???????

26.11 2015 в 14:33

Нали, ще отидат и ще им кажe:
"Surrender, I am your father!"

26.11 2015 в 14:26

ъъм...не?