''Избитите'' от ген. Конашенков бойци от руския легион дадоха пресконференция

Жителите на Белгородска област ни подкрепят, заяви командирът на РДК Денис Капустин с позивна White Rex

OFFNews 24 май 2023 в 22:08 12394 5

легион
Бойци от ЛСР и РДК дават пресконференция след завръщането си в Украйна.

"Руският доброволчески корпус (РДК) и Легион Свобода за Русия (ЛСР) дадоха пресконференция след завръщането си в Украйна от Белгородска област и разказаха подробности за операцията.

Става дума за същите бойци, които говорителят на руското Министерство на отбраната ген. Игор Конашенков обяви, че са били напълно унищожени.

Командирът на РДК Денис Капустин с позивна White Rex (Белия крал) заяви, че след операцията в Белгородска област имат двама ранени и няма загинали. На контролно-пропускателния пункт "Грейворон" руските партизани са конфискували БТР, стрелково оръжие и друго оборудване.

"За пореден път, когато пресичаме руската граница, виждаме, че военното и политическото ръководство не е готово за това. Те говорят много за укрепване на линията, харчат милиарди - драконови зъби, постове, някакво свръхнаблюдение. А реално няма нищо. Колкото по-мощно навлизаме, толкова повече време им е необходимо, за да вземат решения", каза той.

Според него операцията е успешна, защото "безпрепятствено са навлезли на руска територия", а жителите на Белгородска област подкрепят РДК.

"Ние не разполагаме с някакво огромно количество сили, за да окупираме цялата тази територия и да я контролираме напълно. За нас всичко това все още е изпитание на силите и имаме военни и политически цели в рамките на тази операция. Има трофеи и унищожена вражеска техника", допълни боецът.

Един от командирите на руския ЛСР, с повиквателна "Цезар", заяви, че те "биха могли да достигнат Белгород, ако са имали такава задача".

Той отбеляза, че първата реакция от страна на Русия на нарушаването на границата е дошла едва няколко часа по-късно. А окупаторите са започнали да стрелят по домове и цивилни граждани в Белгородска област.

"Кремъл не се интересува кого убива - украинци или руснаци", каза военният.

От ЛСР съобщиха, че от тяхна страна има двама загинали и 10 ранени по време на операцията в Брянска област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

5

Д-р Мазникуров

27.05 2023 в 00:26

Мхааа-хаааа-хааа, сега на малък Пусьо ще му напълнят Zадничето с малки, китни "народни републики"! На негова територия! И точно по неговата рецепта! Нищо де, в Кочината място бол, какво толкоз пък :) ! Нали точно той години наред прави малки, "специални операцийки" със зелени човечета без отличителни знаци, по чужди земи! Па референдумчета, па тръшкане, охкане, що ли ! ... Ха сега да папне от същата яхнийка :) !

645

4

wakeup

25.05 2023 в 12:27

Украинската контраофанзива е в ход Слава на Украйна

-529

3

6екеr4о

25.05 2023 в 12:19

Ококореният Конашенко е най-арогантно глупав лъжец, който съм виждал през живота си!

Интересен е фактът, че местните са подрепяли Легиона!?

Според мен блядовете са си блядове...

9030

2

Ivan Terziysky

25.05 2023 в 06:53

Аз мисля, че всичко върви по план. Разпадът се започна.
Браво момчета!

345

1

Джендо Джедев

24.05 2023 в 22:39

Конашенков най-много да си бие някоя злобарка. :D