ISW: Руснаците нямат резерви и са неподготвени за голямо настъпление

OFFNews 20 февруари 2023 в 07:39 9795 4

старо желязо
"Скелетите" на стотици руски танкове останаха след предишните офанзиви на армията на РФ в Украйна.

Основната фаза на руските настъпателни операции продължава в Луганска област, но Русия не разполага с достатъчно свободни резерви, за да увеличи драстично мащаба или интензивността на настъплението си. Това се казва в новrs доклад на Института за изследване на войната (ISW).

Поради неподготвеността на руските сили за активни операции анализаторите смятат, че значително увеличаване на настъпателните им операции през тази зима е малко вероятно.

Руският терорист Гиркин: Вече е късно за офанзива. И по-добре

От ISW отбелязват, че руските сухопътни сили са склонни да действат в конвенционални доктринални формирования и части, а не в батальонно-тактически групи или други специални структури.

"Липсата на някои критично важни танкови единици показва, че руските военни продължават да се опитват да заменят оборудването, особено танковете, загубени по време на предишни неуспешни офанзиви. Почти сигурно е, че руските сили все още разполагат с някои възстановени механизирани единици в резерв, но изпращането на тези ограничени резерви на фронтовата линия в Луганска област едва ли ще промени из основи настоящата офанзива", отбелязват анализаторите.

Според доклада на ISW руските войски, действащи на и в близост до фронтовата линия в Луганска област, са привлечени почти изцяло от Западния военен окръг, с някои подкрепления от други групировки.

"Това показва, че руското военно командване се е върнало към традиционната структура на управление на военните окръзи, според която всички подразделения в отделна географска област попадат в зоната на отговорност на един военен окръг", пишат анализаторите.

ISW също така пише, че връщането към доктриналните структури е пробив в структурата на силите и плана на кампанията на Русия. В момента руското министерство на отбраната провежда редица реформи за формализиране и професионализиране на въоръжените сили на Русия и подготовка за продължителна война в Украйна.

"Руснаците извличат по-малко ползи от това връщане към нормални военни операции, отколкото може би са се надявали, поради силно влошеното състояние на своите сили. Те не са си оставили достатъчно време, за да обучат мобилизираните си резервисти до стандарт, достатъчен за поддържане на мащабна настъпателна механизирана маневрена война; и очевидно не разполагат с необходимото оборудване, за да окомплектоват възстановените си части", отбелязват от ISW.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

4

Bad Horse

20.02 2023 в 12:02

Единственият въпрос е колко още ще продължава агонията и за двете държави. Ако приключи по-скоро, по-лесно ще им е да се възстановят материално. Моралните щети вече са нанесени за поколения напред, но поне материалните все още са ограничени до определени райони.

2070

3

НЕМА ТАКЪФ

20.02 2023 в 10:50

A t t a c k по сука бляд !

2550

2

alfakentavur

20.02 2023 в 10:14

Типично за диктаторите е да драпат до последно и докато всичко около тях се срива. Путлер едва ли ще бъде изключение.

345

1

Джендо Джедев

20.02 2023 в 08:05

Ще завземат още някое село от градски тип и ще обявят победа все едно са завзели Вашингтон. :D Толкова ще им е!