Ислямска държава заплаши основателите на Фейсбук и Туитър

OFFNews 25 февруари 2016 в 16:14 6731 3

Група от хакери, свързвани с Ислямска държава, заплаши основателите на Фейсбук - Марк Зукърбърг, и на Туитър - Джак Дорси, заради неколкократно изтриване на профилите им в социалните мрежи, съобщи в. "Independent".

В 25-минутно видео са показани снимки на Зукърбърг и Дорси с дупки от куршуми по тях.

От Туитър не отдадоха значение на заплахата, определяйки я като част от ежедневието в интернет, докато от Фейсбук все още не са коментирали видеото.

Заплахата е публикувана и споделяна от група, наричаща се "Синове на армията на халифата".

Макар че заплахата вероятно няма да предизвика ответна реакция от ръководителите на социалните мрежи, видеото подчертава невъзможността за справяне с пропагандата на джихадистите, която се разпространява в интернет. 

"Всеки ден обявявате, че спирате много от нашите профили и ние ви питаме: само на това ли сте способни? Не сте ни в категорията." Този текст съпътства видео заплахата.

По-рано през февруари от Туитър съобщиха, че са спрели над 125 хил. профила от средата на миналата година до момента, заради заплахи или разпространение на терористични актове, свързани основно с Ислямска държава. Компанията категорично осъжда използването на социалната мрежа за подстрекаване към тероризъм и няма да допусне заплахи и насилие да бъдат промотирани чрез нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика