Иранка да целува чужд мъж?! Забранено е, дори да е актриса

OFFNews 19 май 2014 в 18:24 9900 5

Иранската актриса Лейла Хатами вбеси властите в Ислямската република, след като целуна по бузата 83-годишния президент на кинофестивала в Кан Жил Жакоб.

Лейла Хатами си навлече гнева на иранските власти по време на церемонията по откриването на кинофестивала в Кан.

Кадърът с целувката по бузата беше цензуриран от много медии в родината й, а поведението на Хатами, която тази година е член на журито в Кан, бе определено като "неуместно" от иранския зам.-министър на културата.




"Жените, които участват в международни събития, не трябва да създават лош имидж на иранките. Независимо дали е актриса или не, иранската жена е символ на целомъдрие и невинност, така че подобно неуместно поведение на фестивала в Кан не е съобразено с нашите религиозни принципи", каза Хосейн Нусхабади, зам.-министър на културата на Иран, цитиран от сайта на иранското радио и телевизия.

Според ислямския закон, действащ в страната след революцията от 1979 г., една жена не може да има физически контакт с чужд на семейството й мъж.

Актрисата Лейла Хатами стана световноизвестна с ролята си във филма "Раздяла", който спечели наградата "Златна мечка" на кинофестивала в Берлин през 2011 г. и "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм през 2012 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!