Google отказа да свали филма за Мохамед

Последна промяна на 15 септември 2012 в 08:58 2358 8

Google, Снимка: Reuters
Google, Снимка: Reuters

Google отхвърли молбата на САЩ да преустанови свободния достъп до филма, предизвикал гнева на ислямския свят.

Президентът Барак Обама призова фирмата да се съобрази с деликатната ситуация, в която се намира страната, и да забрани свободния достъп до кадрите, довели до протести в целия ислямски свят.

От фирмата заявиха, че са готови да въведат и нови мерки, но няма да се поддадат на политическия натиск на Белия дом.

Досега Google е ограничил достъпа до клипа в Индия, Индонезия, Египет и Либия.

Филмът, който разгневи ислямския свят, се нарича „Невинността на мюсюлманите” и се подиграва с пророка Мохамед.

Кадрите се приеха за толкова обидни, че предизвика редица антиамерикански протести в Близкия изток.

В началото на миналата седмица напрежението ескалира, когато в Либия разгневени демонстранти убиха американския посланик и още трима граждани на САЩ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.09 2012 в 23:18

Чичко Гугъл кефи. Само така. Отпор на мракобесието.

15.09 2012 в 21:07

Естествено, че никой от тия тълпи не е гледал нито тоя филм, нито друг. Иначе не биха безумствали. Интересно какво ще правят, когато по резултатите от ЦЕРН, се окаже че бог изобщо няма. Тогава по молба на някое правителство, и поради исканията на религиозни маниаци, ще забраним физиката ли?
Освен това, ония хора имат поведението на чакали. Те убиват всеки който се страхува от тях, и уважават единствено силата. Така че ей сега трябва да излетят бомбардировачите, и да им закарат килотонни прозрения, а не измислена демокрация.

15.09 2012 в 14:34

Глупост на търкалета- било му"пределно ясно на автора" ... В демократична държава живее все пак- има право на свобода на мисленето.И "слага домашно направен филм в U-tube .Е,и ?Интересно, колко от безчинстващите орди са го гледали ??!!
То и на редактора в датския вестник,публикували " обиждащите исляма "карикатури, на убития холандски журналист или автора на "Сатанинските " строфи " на тоя принцип трябва да им е било ясно на "каква "карта си залагат живота . Обаче живеят в свободомислещи общества.И използват това си право.Лошото е че от другата страна никога и по никакъв начин няма да го разберат.Там действат други правила и закони и хуманизма и либералността са далече от разбиранията за оценяване на човешкия живот .... .

15.09 2012 в 14:27

Не съм предлагал и никога няма да предложа подобно нещо. Но, съгласете се, в света има много зоологически градини или резервати, където дивите животни обитават на спокойствие и си проявяват характера, без това да пречи на развитието на цивилизацията.
По-интересното е вие какво предлагате? Да се свием в ъгъла и да позволим на група подивели фанатици да диктуват с извратената си религия дневният ред на съвременния свят? Да позволим да наложат диващината си, докато подивее цялото човечество? Да забраним филми, книги, изкуство, наука и т.н. само защото на тях не им харесвало и не се вписвало в религията им? Да станем като тях и да утрепем онези от Монти Пайтън заради "Животът на Браян" или Дан Браун или други подобни? Или да реагираме като тях, заради стотиците разрушени църкви и манастири в Косово и Метохия?
Да, съвременната цивилизация трябва да реагира, но не като тях. Има много други начини.

15.09 2012 в 13:35

и какво предлагате - да ги изибием всичките тия фанатици ли? на тая малка шибане планета сме събрани различни за да се съобразяваме един с друг. При условие че на режисьора на филма му е било пределно ясно какви ще са последствията този филм въобще не е трябвало да бъде пускан. Накрая всички ще плащаме заради безумието на еденици.

15.09 2012 в 13:13

Тази "спонтанност" и "масовост" на протестите в целият свят нещо започна да понамирисва. Нещо във връзка с предстоящите избори в щатите или нещо, с евентуална военна инвазия в Иран.
Колкото до подивелите поклонници на тази религия - нищо изненадващо. Тази религия е единствената, която не се развива през вековете, която е кръвожадна, проповядва смърт и насилие и която не признава нищо друго, извън себе си. Религия, според която най-висшата изява на поклонниците и е да избият колкото се може повече "неверници". Религия, според която им е даден живот, за да погубят себе си, отнемайки други животи, след което 40 девици. Ама какво става, когато тези девици няма да са вече девици? Кого ще трепе тогава тарамбуката на оня свят за нова порция 40 девици?
Кога най-после съвременната цивилизация ще реагира адекватно на тези изостанали с хилядолетия съвременни варвари?
Някакво аматьорско филмче ли е виновно, както се опитват да ни сапунисват? Я стига, бе!

15.09 2012 в 12:34

То филми осмиващи практически всички останали религии има колкото искаш само че ние не палим посолства по този повод .

15.09 2012 в 11:15

Правилно! Да не се сваля! Като се обиждат толкова да не до гледат! Ако бяха по-малко безумни във вярата си щяха да направят" контрафилм"- осмивайки Христос или Моисей или Буда! Реакциите от отсрещната страна нямаше да бъдат толкова крайни- да се убиват хора . И издевателства над труповете им.
С какво право ще диктуват на света какви филми да се правят, какви карикатури, какви стихове да пишат.Как да се обличаме????Актьори да се извиняват? Правителства и ООН-та да смъмрят третокласен филм ??
Ако бяха по-цивилизовани щяха да отвърнат на предизвикателството със същото предизвикателство.
Филма трябва да остане в нета!