Германия е готова да приемa политически бежанци от Турция

ОFFNews Последна промяна на 08 ноември 2016 в 15:36 2928 10

Германия изрази готовност да приема политически бежанци от Турция, става ясно от изявление на министъра по европейските въпроси Михаел Рот. 

"Те могат да кандидатстват за убежище в Германия. Това не важи само за журналисти", заяви Рот, цитиран от "Дойче веле".

"Случващото се в Турция е в противоречие с разбиранията ни за европейски ценности, върховенство на закона и медийна свобода. Затова нашият отговор към турското правителство е кристално ясен: Не по този начин!", категоричен е политикът. 

Рот изрази неодобрението си към действията на президента Реджеп Таийп Ердоган срещу опозиционни политици, критични журналисти и учени. По думите му Европейската комисия става все по-взискателна и критична спрямо Турция, с което намекна, че изводът от доклада за напредъка на южната ни съседка за присъединяване към ЕС, който предстои да бъде публикуван утре, ще е негативен. 

Въпреки всичко германският министър се противопостави на прекратяването на преговорите за приобщаване на Анкара към блока, тъй като по този начин западно ориентираната страна би останала изолирана. 


За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14760

8

Victimized

08.11 2016 в 17:12

"Канадците и те хитреци - "
Точно там се крие ключа от бараката, единствените морално задължени да приемат бежанци са европейците, канадци и американци спекулират с тази си политика, която всъщност е много по консервативна от колкото всички си мислят. На САЩ проблема с емиграцията е от Мехико , където всички са си американци и ако трябва да сме честни са по преки наследници на местното население от англосаксонската пасмина или черното население..
Но реално това може да покаже какъв е плана, САЩ и Канада остават икономически силни, подписахме търговските споразумения, те си вързаха гащите, Европа ще изразходва целия си излишък за да може да издържа мигрантите, докато не колабира финансово, като спре каквото и да е средно и дребно производство и почне да си вкарва всичко от АМЕРИКА..
Истинските причинители на тази мигрантска криза минават метър и това е очевадно....

14760

7

Victimized

08.11 2016 в 17:07

Не няма да ни е по лесно, това са илюзии.
Всяко определение като, консерватор, демократ, социалист, фашист, моралист, са определения за човек който е достигнал до една крайност. Когато обществото се опита да изгради система и ползва за основа една крайност, то няма как да може да просперира. За това винаги истината е някъде помежду всички.
Взимаш предвид морала, но взимаш предвид и възможностите си, понеже всичко друго е както казват оттатък океана " wishful thinking"..

18418

4

Izalina

08.11 2016 в 16:33

Начи нямат място за повече икономически мигранти и бежанци от .... знаете ги там всичките държави, но за политически от Турция имат.

Канадците и те хитреци - ше вземат до 25 хиляди, ама само уязвими, че и ше си ги избират по семеен статус ...

Същевременно ние, гърци, сърби, македнонци, унгарци и прочее сме лоши, че роптаем от "качеството" на присъствието тука и прогнозните количества и качества на бъдещите ни "съграждани" по евро-споразумения.

Еми не съм ОК така.

Пък Рот да внимава ко приказва, че само да се откачат от арестите онези хиляди от последните чистки и друга песен ще запее след някой месец точно по техен адрес.

Така погледнато на Турция не ѝ трябва еврочленство. Оплакваш се от политическа репресия и готово.

14760

3

Victimized

08.11 2016 в 16:27

Политика не може да се прави въз основа на морални принципи, това е самоубийство.
Понеже е морално да прибереш всички бездомни жиовотинки от улицата, но не е финансово възможно, освен ако не си милионер който не знае къде да си дене парите.
Но вие толерастите едва ли можете да го обхванете с мисъл...

14760

1

Victimized

08.11 2016 в 15:41

Ето това е пример за мазохистично поведение от една политическа класа и едно монументално търпение от техните избиратели.
Ехх, имало едно време една велика държава....