Германия е готова да приемa политически бежанци от Турция

ОFFNews 08 ноември 2016 в 15:36 3878 10

Германия изрази готовност да приема политически бежанци от Турция, става ясно от изявление на министъра по европейските въпроси Михаел Рот. 

"Те могат да кандидатстват за убежище в Германия. Това не важи само за журналисти", заяви Рот, цитиран от "Дойче веле".

"Случващото се в Турция е в противоречие с разбиранията ни за европейски ценности, върховенство на закона и медийна свобода. Затова нашият отговор към турското правителство е кристално ясен: Не по този начин!", категоричен е политикът. 

Рот изрази неодобрението си към действията на президента Реджеп Таийп Ердоган срещу опозиционни политици, критични журналисти и учени. По думите му Европейската комисия става все по-взискателна и критична спрямо Турция, с което намекна, че изводът от доклада за напредъка на южната ни съседка за присъединяване към ЕС, който предстои да бъде публикуван утре, ще е негативен. 

Въпреки всичко германският министър се противопостави на прекратяването на преговорите за приобщаване на Анкара към блока, тъй като по този начин западно ориентираната страна би останала изолирана. 






Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

8

Victimized

08.11 2016 в 17:12

"Канадците и те хитреци - "
Точно там се крие ключа от бараката, единствените морално задължени да приемат бежанци са европейците, канадци и американци спекулират с тази си политика, която всъщност е много по консервативна от колкото всички си мислят. На САЩ проблема с емиграцията е от Мехико , където всички са си американци и ако трябва да сме честни са по преки наследници на местното население от англосаксонската пасмина или черното население..
Но реално това може да покаже какъв е плана, САЩ и Канада остават икономически силни, подписахме търговските споразумения, те си вързаха гащите, Европа ще изразходва целия си излишък за да може да издържа мигрантите, докато не колабира финансово, като спре каквото и да е средно и дребно производство и почне да си вкарва всичко от АМЕРИКА..
Истинските причинители на тази мигрантска криза минават метър и това е очевадно....

25665

7

Victimized

08.11 2016 в 17:07

Не няма да ни е по лесно, това са илюзии.
Всяко определение като, консерватор, демократ, социалист, фашист, моралист, са определения за човек който е достигнал до една крайност. Когато обществото се опита да изгради система и ползва за основа една крайност, то няма как да може да просперира. За това винаги истината е някъде помежду всички.
Взимаш предвид морала, но взимаш предвид и възможностите си, понеже всичко друго е както казват оттатък океана " wishful thinking"..

29585

4

Izalina

08.11 2016 в 16:33

Начи нямат място за повече икономически мигранти и бежанци от .... знаете ги там всичките държави, но за политически от Турция имат.

Канадците и те хитреци - ше вземат до 25 хиляди, ама само уязвими, че и ше си ги избират по семеен статус ...

Същевременно ние, гърци, сърби, македнонци, унгарци и прочее сме лоши, че роптаем от "качеството" на присъствието тука и прогнозните количества и качества на бъдещите ни "съграждани" по евро-споразумения.

Еми не съм ОК така.

Пък Рот да внимава ко приказва, че само да се откачат от арестите онези хиляди от последните чистки и друга песен ще запее след някой месец точно по техен адрес.

Така погледнато на Турция не ѝ трябва еврочленство. Оплакваш се от политическа репресия и готово.

25665

3

Victimized

08.11 2016 в 16:27

Политика не може да се прави въз основа на морални принципи, това е самоубийство.
Понеже е морално да прибереш всички бездомни жиовотинки от улицата, но не е финансово възможно, освен ако не си милионер който не знае къде да си дене парите.
Но вие толерастите едва ли можете да го обхванете с мисъл...

25665

1

Victimized

08.11 2016 в 15:41

Ето това е пример за мазохистично поведение от една политическа класа и едно монументално търпение от техните избиратели.
Ехх, имало едно време една велика държава....