Европейският парламент гласува санкции за Украйна

OFFNews Последна промяна на 06 февруари 2014 в 08:44 1595 4

Европейският парламент ще гласува санкции за Украйна

Европейският парламент ще гласува днес резолюция за Украйна след дебатите за кризата в страната.
Според предварителния текст на резолюцията, цитиран от украинската информационна агенция УНИАН, ЕП ще призове за увеличаване на дипломатическия натиск над Киев от страна на страните членки на ЕС за намиране на решение на кризата.
В един от параграфите на документа ЕП призовава ЕС да подготви персонални мерки и санкции, сред които такива срещу правото за пътуване, за активите и имотите на украинските чиновници, депутати и техните спонсори, отговорни за смъртта на протестиращи.
Резолюцията включва и призив за активизирането на усилията за спиране на прането на пари и избягването на данъци чрез сметки в европейски банки.
Всяко разпръскване със сила на протестиращи или въвеждане на извънредно положение ще се смята за престъпление и за нарушаване на човешките права, става ясно още от документа.
В резолюцията се изразява и тревога за прекалената употреба на сила от страна на органите на реда, както за насилствените действия на крайните националисти.
Документът призовава и протестиращите да се въздържат от прилагане на сила и да се придържат към законността на делата си. Призивът към опозицията е пък за съхраняване на мирния характер на протеста.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.02 2014 в 12:34

До 02 sancho
Според тебе :

"За интереса на Русия е по-добре да поддържа една нова сателитна източна държава вместо да налива пари в икономиката на сравнима по население и ресурси с нея съседка."

Ако гнамекваш за Украйна то тогава си в капитална грешка.
Населението на Русия - 145 000 000.
Населението на Украйна - 45 000 000.
Съотношение, хайде горе -долу 3/1.
Територии - несравними в полза на Русия.
Икономики - несравними в полза на Русия.

Тогава защо си изхаби времето да пишеш?

06.02 2014 в 13:01

Европягите вБрюксел вдигнаха ръце след като разбраха, че са заложи на куци коне в Украйна. Опитват се да втърдят "течната" си позиция, от което ситуацията започва да придобива комичен отенък.
Междувременно опозициониите партии в Украйна започват саморазправа помежду си в опит да се домогнат до властта. Депутатът от "Батькивщина" Василий Задорожнюк "удари" Виталий Кличко в дело заведено по негов иск за достъп до информация свързана с личността му, като публична личност. Съда задължи Кличко да оповести информация за това има ли официално разрешение за постоянно пребиваване в Германия и САЩ.
http://zib.com.ua/files/articles_photos/54542.jpg

06.02 2014 в 11:45

Банките никига не губят като се блокира капитал, ако беше така щяха да лобират никога да не се въвеждат санкции и ембарго, ама това си е старо като политиката.
Дажемогат да си оперират със замразените авоари, не са длъжни да ги връщат до отмяната на санкциите, което трае с години, пък който не му изнася - да си държи парите в руски банки.
За интереса на Русия е по-добре да поддържа една нова сателитна източна държава вместо да налива пари в икономиката на сравнима по население и ресурси с нея съседка.

06.02 2014 в 10:10

ЕС дава санкции и заплахи а Русия дава милиарди пари и преференции за газ и други. Е как смятате какъв ще е резултата. Кой печели и кой губи. Банките губят като блокират капитал за милиарди на бизнесмени от Украйна. САЩ ще си напечатат колкото си искат зелени хартийки и ги боли оная работа.А Русия печели войната