Quantcast

Янукович е склонен на предсрочни избори в Украйна

OFFNews Последна промяна на 04 февруари 2014 в 07:45 2436 4

Виктор Янукович, президент на Украйна.

Президентът на Украйна Виктор Янукович е готов на предсрочни парламентарни и президентски избори, ако това е единственият начин за излизане от нея, заяви негов говорител.

Украинският парламент се събира днес на първото си заседание след края на зимната ваканция.

Опозицията настоява депутатите да приемат по-широкообхватен закон за амнистията, според който всички арестувани по време на протестите да бъдат освободени и да бъде върната конституцията от 2004 г. Тя дава по-ограничени правомощия на държавния глава.

Междувременно председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу съобщи, че Европейският съюз обмисля отпускане на допълнителна финансова помощ за Украйна, но няма да се стигне до наддаване с Русия. Условието на Брюксел е Киев да се ангажира да реформира икономиката си.

„Обсъждаме с партньорите начините да помогнем на Украйна да следва европейския си път, защото смятаме, че именно той е изборът на повечето украинци. Те искат да бъдат по-близо до Евросъюза и ние категорично сме готови да ги подкрепим”, коментира Барозу.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.02 2014 в 12:22

Попотник, не се обзалагай защото ще загубиш!Не вярвай на руските социолози и анализатори!Украинците,никога няма да простят убийствата и терорът над мирното население!Между другото,коктейлите молотов и агресията от протестиращите избухнаха след жестокостите и варващината,която употребиха силовите служби,под благосклонния поглед на Янукович,и подтиквани от Партия Регионив !

04.02 2014 в 11:26

Ей първосигнали с достойноство означава, демократично, всички заедно с общо мнение, а не с молотов и ненавист.Още е твърде рано да се възхищаваме.На следващите избори ще спечели отново Янукович и то честно-мога да се обзаложа с вас за каквото поискате.

04.02 2014 в 08:21

Народи които имат достойнство извоюват свободата си. На тези без достойнство, каквото решат да ни дадат, такова.
Възхищавам се на украинците.

04.02 2014 в 08:10

НЕ Е ИСТИНА,ТОЯ УКРАИНСКИ ИЗРОД Е СКЛОНЕН ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА,А НАШИЯ НЕ,ЯВНО СА ПО ХОРА ОТ НАС.