Европа удължи санкциите срещу Русия заради анексирането на Крим

Offnews 17 юни 2016 в 15:24 5338 8

Снимка europa.eu

Европейският съюз продължи с още една година санкциите срещу Русия, които въведе заради анексирането на Крим.

Представителите на правителствата в Брюксел заявяват в решението си, че ЕС продължава да осъжда незаконното анексиране на Крим и Севастопол от Руската федерация и ще прилага докрай политиката си на непризнаване, съобщи БНР.

Продължените автоматично днес ограничителни мерки се прилагат спрямо лица и фирми от ЕС, които преди анексията са действали на територията на Крим и Севастопол.

Откакто Кремъл ги обяви за руска територия, ЕС забрани оттам да се внасят стоки, да се правят европейски инвестиции, да се предоставят туристически услуги, износ на някои стоки и технологии в секторите на транспорта, телекомуникациите и енергетиката и свързани с търсенето, проучването, и добива на нефт, газ и минерални ресурси.
Решението за санкциите е взето единодушно от 28-те държави от ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

8

66

17.06 2016 в 22:21

преобладаващото самосъзнание на родопите и лудогорието

да разшири д-то на професора лижещ руски газопроводи

12019

6

the cowboy

17.06 2016 в 21:11

Сега очаквам Тиквоча да се появи и да започне да обяснява как не искал да има санкции спрямо Русия, а да търгува "по братски" с тях, да ходи на море в Крим, да може свободно да си купува водка и сельодка, да цари мир, разбирателство и "вечна дружба".

10564

3

ultra-73

17.06 2016 в 16:09

Докато в Русия се говори само и единствено за оръжия, медали, нови територии, Гейропа, фашисти и т.н.глупотевини, проруските троляци като #01, тръбят, че "Европа се готви за война" и то само защото същата тази Европа иска да живее по законно установения международен ред, без войни, анексии, хибридно-информационни попълзновения и супер арогантност в отношенията между държавите. Впрочем нищо ново под слънцето, просто както обикновено " крадецът вика дръжте крадеца", старо, но изпитано в бойни условия кагебейско клише!
 
X

Подкастът на OFFNews