Ердоган на посещение в Русия на 9 август

OFFNews 26 юли 2016 в 11:19 3226 3

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще посети Санкт Петербург на 9 август. Това съобщи вицепремиерът Мехмет Шимшек, който в момента е на посещение в Москва заедно с турска делегация. 

Това е поредната стъпка от затоплянето на отношенията между Русия и Турция след свалянето на руския самолет от турски военни през ноември миналата година. 

Нормализирането на отношенията между двете страни стана в последните седмици, след като Ердоган изрази съжалението си за свалянето на самолета, което пък беше последвано от телефонен разговор с руския му колега Владимир Путин. 

Малко след това беше вдигната и забраната за пътуване на руски туристи в Турция и се заговори за възраждането на проекта "Турски поток". 

По време на посещението си в Москва вицепремиерът Мехмет Шимшек изтъкна необходимостта от възможно най-бързо възстановяване на нормалните отношения между Турция и Русия.

След разговор с руския си колега Аркадий Дворкович Шимшек каза още, че на руската страна е представен доклад за взетите мерки за сигурност за възстановяването на чартърните полети между двете държави. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови