Епстийн отказал да каже дали изобщо познава Максуел

Обвинителката на принц Андрю твърди, че била "накарана да прави секс с известен министър-председател"

OFFNews 10 януари 2024 в 10:10 784 0

Гислейн Максуел и Джефри Епстийн

Снимка Getty Images

Гислейн Максуел и Джефри Епстийн

Американският съд публикува последната порция документи за обвинения в сексуално насилие Джефри Епстийн. От секретните досега съдебни протоколи по делото срещу бившата приятелка и съучастничка на Епстийн - Гислейн Максуел, става ясно, че пред следователите Епстийн е отказал да каже дали дори двамата се познават.

Публикуваните от американския съд страници са общо 1400, предаде Би Би Си.

В последната част от документите са показанията на самия Джефри Епстийн, който се самоуби през 2019 г. в затвора, както и на Гислейн Максуел, която бе осъдена на 20 години затвор. Гислейн Максуел, която е дъщеря на покойния британски медиен магнат Робърт Максуел, е трафикирала момичета за бившия си любовник.

От разсекретените документи става ясно, че по време на клетвените си показания Епстийн стотици пъти е отказвал да отговаря на въпросите на адвокатите, включително за предполагаемото изнудване на известни мъже.

Съдебните протоколи съдържат стенограма от 2016 г., в която Епстийн многократно се позовава на правото си срещу самоообвинение, гарантирано от петата поправка на американската конституция. По време на показанията си Епстийн е отказал да отговори на всички въпроси, като над 500 пъти е повторил думата "петата".

Делото срещу Максуел е заведено от жертвата на сексуален трафик Вирджиния Джуфре, която твърди, че един от мъжете, на които е била "предоставяна" е принц Андрю - любимият син на покойната британска кралица Елизабет II.

Принц Андрю многократно е казвал, че няма спомен да се е срещал с Джуфре, която на свой ред твърди, че "няколко пъти ѝ е било нареждано да прави секс с него". През 2022 г. той ѝ плати неразкрита сума, за да уреди делото ѝ срещу него за сексуално посегателство, без да признава вината си пред съда.

В показанията си, публикувани от съда, Джуфре казва, че е получавала между 10 000 и 15 000 долара само за една среща с принца.

Вирджиния Джуфре отрича да е била обект на сексуален трафик на "каквито и да било президенти", но твърди, че е била "накарана да прави секс с известен министър-председател".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!