Втора порция документи показва как десетки момичета са били подбирани за имението на насилника Джефри Епстийн

OFFNews 05 януари 2024 в 15:13 9733 0

Джефри Епстийн и Гислейн Максуел

Снимка Getty Images

Джефри Епстийн и Гислейн Максуел

Американският съд публикува втора порция съдебни документи, свързани със сексуалния престъпник Джефри Епстийн, която показва как десетки момичета са били избирани да отидат в имението му на брега на океана, предаде Би Би Си. 

Вчера съдът публикува 900 страници секретни досега съдебни документи, свързани с милиардера финансист Епстийн, който се самоуби в затвора през 2019 г., докато очакваше дело по обвинения в трафик на хора с цел сексуална експлоатация. В тях се споменава любимият син на покойната британска кралица Елизабет II - принц Андрю, както и двама бивши американски президенти - Бил Клинтън и Доналд Тръмп.

В досиетата подробно са описани връзките на сексуалния насилник Епстийн. Те са публикувани като част от съдебно дело, свързано със сътрудничката на Епстийн - Гислейн Максуел, която осигурявала момичета за изнасилване на бившия си любовник Джефри Епстийн. Максуел бе осъдена на 20 години затвор през 2022 г., защото е трафикирала момичета към Епстийн.

Съдебните документи са публикувани по нареждане на съдия Лорета Преска. Миналият месец тя постанови, че вече няма никакво правно основание да се пазят в тайна имената на над 150-те души, споменати в делото.

Покойният вече детектив Джоузеф Рекари от полицията в Палм Бийч, Флорида през 2016 г. е дал показания, че е разговарял с около 30 жени, които му разказвали, че са "масажирали Епстийн в дома му". Рекари разказал, че Максуел е участвала активно в набирането на момичетата. Той свидетелствал, че само две от момичетата са имали опит в масажа и повечето от тях са били на възраст под 18 години.

На въпроса как Епщайн е успял да получи достъп до толкова много непълнолетни момичета, детективът отговорил: "Всяка от жертвите, които са отишли в дома, е била помолена да доведе свои приятелки в дома."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!