Quantcast

Джордж Сорос призова за европейски „план Маршал“ за Украйна

OFFNews Последна промяна на 27 февруари 2014 в 18:57 6004 11

Джордж Сорос

„Украйна се нуждае от спешен съвременен аналог на „плана Маршал”, с помощта на който САЩ помогнаха за възстановяването на Европа след Втората световна война. Германия е длъжна да изиграе същата роля сега”. Това пише в статия за Project Syndicate милиардерът и филантроп Джордж Сорос.
Сорос посочва, че създадената от него фондация „Възраждане“ в Украйна (през 1990 г.) не е съпричастна и няма принос в настоящите безредици, макар да е била на страната на репресираните демонстранти срещу управлението на Виктор Янукович.

Помощта за Украйна, предложена от Евросъюза под предателството на Германия, както и спасителният пакет от Международния валутен фонд, не са достатъчни за възстановяването на страната, смята Сорос: „Те няма да са достатъчни, за да удържат националното единство, от което Украйна ще се нуждае в идващите години“.

Сега, след като Украйна е декларирала желание за по-тесни връзки с Европа, ЕС трябва да я подкрепи с управленска експертиза и достъп до пазарите си, пише Сорос.

Освен с преки чуждестранни инвестиции на европейски компании, държавата може да бъде подпомогната с обучение на местните бизнес ръководители, както и с кредитни линии от търговски банки. „За да насърчи участието, Европейската банка за възстановяване и развитие би могла да инвестира в компании на местни и чуждестранни инвеститори, както направи в Централна Европа“, посочва още Джордж Сорос.

„Все пак, трябва да завърша с едно предупреждение. Планът Маршал не включваше Съветския блок и по този начин подсили разделението на Европа в Студената война. Повторение на Студената война би причинило огромни вреди както на Русия, така и на Европа, но най-вече на Украйна, която е разположена между тях. Украйна зависи от руския газ и в същото време се нуждае от достъп до европейските пазари за производството си. Тя трябва да поддържа добри отношения и с двете страни“, завършва филантропът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.02 2014 в 01:07

Дъртата пепелянка пак изпълзя от дупката!

27.02 2014 в 21:57


След като виждат снимката Асенка и Цоца Общата започват да квичат неистово!

27.02 2014 в 21:08

цитат......Болезненото осъзнаване, че Русия в момента е само остатък от победения в Студената война СССР и породеният от това комплекс за малоценност се компенсират с грандомания, самовлюбеност, безпардонност, дребнава отмъстителност и чист инат.

Именно този тип компенсаторност характеризира политиката на Кремъл под управлението на Путин. Резултатът е това, което с основание все по-често се нарича „руски неоимпериализъм".

27.02 2014 в 20:51

"... милиардерът и ФИЛАНТРОП Джордж Сорос..."

ахахахахахахаххахахаа

Уникално попадение!

27.02 2014 в 20:18

Не си спомням дали аз съм ги писал тези коментари. Получавам бели петна. Може и да съм аз, обаче нямам спомен.Понеже не съм сигурен, засега OFFNwes моля да ги оставите тези коментари и да не триете, докато паметта ми се избистри.

27.02 2014 в 19:55

OFFNews - aдмина,
нали щяхте да триете, когато някой ползва чужд ник?
Шум ли да вдигам сега или ще направите нещо?

27.02 2014 в 19:52

Джордж Сорос да предложи план Маршал на Унгария и да отиде лично да го приложи - там много ще му се зарадват...

27.02 2014 в 19:24

Унгарски измамник.

27.02 2014 в 19:22

Леле, леле...сега комунделите направо ще направят Соросияда.

27.02 2014 в 19:17

Обаче Дьорд Шорош си е голям ментарджия.