Quantcast

Днес се навършват 28 години от аварията в „Чернобил”

OFFNews Последна промяна на 26 април 2014 в 11:38 6164 10

Чернобилската централа.
Чернобилската централа.

Днес се навършват 28 години от аварията в украинската АЕЦ „Чернобил”.

В 1 часа и 23 минути на 26 април 1986 г. в четвърти блок на атомната електроцентрала избухва взрив, унищожавайки реактора.

По онова време „Чернобил” е бил най-големият АЕЦ в СССР.

При избухването си той изхвърля 190 тона радиоактивни вещества.

145 000 квадратни километра – повече от площта на България – са заразени с радиация.


За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.04 2014 в 22:16

Големият ми син тогава беше на година и четири месеца. Изпиваше по две бурканчета мляко на ден. Сега е опериран от базет / определено женско заболяване/, а аз преди три години отключих рак на гърдата. Дали "другарите" от бившето БКП и настоящо БСП могат да опровергаят факта, че заболяването на сина ми няма връзка с Чернобил?!

26.04 2014 в 21:36

ДО МЕДИИТЕ И ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ
На 26 април 1986 година стана най-голямата за всички времена авария с атомната централа в Чернобил.
Удивително е, че след толкова години никой от действащите и напиращите към властта политици не напомня на социалистите за геноцида към българския народ, осъществен тогава от БКП.
Огромен радиоактивен облак обиколи много страни на Европа преди да достигне България след почти 5 дни. В по-голямата част от тези страни незабавно се предприемат всички мерки за предпазване на населението. Предупреждават се хората да не излизат, да не ядат листни зеленчуци, да не извеждат добитъка на паша... Раздават се масово таблетки йод, за да се предотврати натрупването на радиоактивен йод в организма.
В това време правителството на БКП, от страх единствено да не загуби властта си, напълно отрича каквато и да е опасност за българските граждани и децата им. Те бяха подложени на геноцид от БКП, която официално ги излъга, изпрати ги на манифестации и младежки кросове под радиоактивния дъжд на 1-ви май и осигури безконтролно предлагане на зеленчуци, мляко и млечни продукти в периода на най-високо радиоактивно замърсяване след аварията в Чернобил. И не е случайно, че днес годишно 20000 души умират, а 38000 заболяват от рак, а продесор Черноземски оценява тези данни като десетократно увеличение в сравнение с годините преди Чернобил.
Днес социалистите са горди с над 100-годишната история на партията си, получават министерски постове и депутатски места в българския и европейския парламент, докато за болните от рак парите не достигат и поради това тези нещастни хора са принудени непрекъснато да просят есемеси и дребни суми за лечението си от останалите бедни българи.
Всички горди наследници на комунистическата партия, следва да бъдат задължени ежегодно на 26 април да посещават онкологичните болници, за да видят приноса на БКП за страданията на българския народ.
Всички социалисти, които днес заемат висши постове във властта и получават високи, държавни и европейски заплати, следваше отдавна, със закон, да бъдат задължени да плащат половината от заплатите си във фондовете за борба с рака и подпомагане на онкоболните.
Крайно време е българските евродепутати да предложат в европейския парламент и партията на европейските социалисти, която охотно приема да бъде ръководена от наследник на БКП, също да финансира лечението и грижите за българите с онкологични заболявания.


26.04 2014 в 18:41

и представете си да имаме някакви последствия от тази манифестация(пишката от тогава ми стана 20 см ,ма имам и странични ефекти) та има ли български съд ,дето е осъдил сатрапите и хората дали са си направили изводи за управляващите и тогава и сега?

26.04 2014 в 17:31

а на манифестацията за 1 ви май(имах а и до сега саксофон с който бях в масовката ) та беше такъв дъжд ,че след като се прибрах в къщи ,бялата риза и потника ми бяха червени от червената вратовръзка,а тези гадове комунистите продължават да ни залъгват,мамицата ви селска крадлива-това радиация,това опасност,то е за народа и балъците,то затова Сина на един мръсен Сатрап продължава да управлява втори мандат-а всички са затвора и то доживотно,

26.04 2014 в 16:42

Помня много добре онази година и хубавите салати, които ядохме по празниците. Няколко години по-късно аз и жена ми развихме онкологични заболявания. Аз се оказах късметлия и оживях, тя - не... Проклети да бъдат всички комунисти, за които верността към чужда държава беше по-важна от здравето на собствения им народ! И не ни пробутвайте номера, че Григор Стоичков и Любомир Шиндаров били осъдени за това. Те можеха ли на своя глава да излязат със съобщение за аварията??? Цялото политбюро начело с правешкия хайдук трябваше да бъдат осъдени.

26.04 2014 в 15:58

Сега остава да благодарим на комунистите и техните протежета за това, че взривиха централата заради простотиите си.
Също така трябва да им благодарят и хилядите войници изпратени на сигурна смърт да им зариват ла***та...

Освен това трябва да благодарим сърдечно и на станишевата партиика, която тогава СКРИ от хората мащаба на бедствието и ги остави да маршируват по площадите и ядат зелени салати, докато управляващите тогава комуняги се бяха изпокрили в дън -земя само да не пострадат от радиацията...

26.04 2014 в 14:11

И аз бях на манифестация (като студент)!
И аз марширувах!
И аз носех плакат, възхваляващ "нашата партия"!...
След няколко години съпругата ми и още четири нейни приятелки получиха заболяване на щитовидната жлеза, което ги съпътства и до днес.
Та, спомняме си, помним ги тези времена!

26.04 2014 в 13:55

Товарищ Горбачов кой го осъди бе @giotwer?
Или си льоляш така просто ,за хейта...
Викаш на умряло куче кой вадел нож... А тия ,дето сега умират заради тогава, на тях кой ще им помага?
Комунягите сте опасна работа значи....