Демократите съдят републиканците заради Тръмп

ОFFNews 27 октомври 2016 в 12:49 4415 4

Националният комитет на Демократическата партия в САЩ е подал съдебен иск срещу републиканците заради изказванията на Доналд Тръмп, че изборите в страната са манипулирани, съобщава CNN.

Според демократите думите на Тръмп водят до подтискане на гласоподавателите в малцинствените общности. В съдебният иск се посочва, че милиардерът е призовавал поддръжниците си да следят за предизборни измами в райони с малцинствено население и някои от последователите му са поели ангажимента да го направят.

Демократите твърдят, че републиканският комитет не е направил достатъчно, за да порицае подхода на Тръмп, с който той би могъл да оправдае потенциална загуба след вота на 8 ноември.

"Тръмп невярно и нееднократно е казвал на поддръжниците си, че изборите на 8 ноември ще бъдат нагласени, базирайки се на изфабрикувани твърдения за изборна измама в определени района или определени секции от ключови щати", казват демократите и допълват, че тези "определени райони" са само такива с гласоподаватели от малцинствата. 

От партията на Хилари Клинтън смятат, че Националният комитет на републиканците е подпомогнал Тръмп и затова искат съдът да наложи санкции. 

 

 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

2

Victimized

27.10 2016 в 15:09

Много са ми смешни демократчетата , включително и Хюсейн Обама, който реагира все едно никога не се е случвало. При положение, че Ал Гор обжалва и оспорва изборите когат Дж Буш спечели с по-малко гласове . Тогава демократите реваха като за световно, ама те нещата са същите като тук, опозицията обвинява , управляващите се оправдават...
Аве какво стана с на Хилъри сървъра в мазето, или вие такива новини не отразявате ?
 
X

Подкастът на OFFNews