Даря Трепова ''безумно съжалява'', че е доставила бомбата, убила Владлен Татарски

OFFNews 03 май 2023 в 16:43 2371 2

Снимка Следствен комитет на РФ

Даря Трепова, обвинена в убийството на руския военен блогър и прокремълски пропагандист от сепаратистката ДНР Владлен Татарски (Максим Фомин), заяви, че "безумно съжалява" за това, че е доставила бомбата, която го уби, и че не е знаела какво има в статуетката, която му е предала в кафене в Санкт Петербург преди месец, предадоха Ройтерс и БТА. 

Трепова е задържана в Москва, като е обвинена в тероризъм и сътрудничество с украинските специални служби за убийството на Максим Фомин.

"От всичко най-много искам да умра", каза 26-годишната Трепова за руската онлайн платформа "Ротонда", която публикува откъси от интервюто ѝ в интернет.

"Превъртам събитията отново и отново в главата си… Защо просто повярвах, че в пакета, който ме помолиха да предам, няма нищо опасно?", е цитирана да казва тя. "Най-непоносимото е, че с моите ръце убиха човек и осакатиха десетки. Винаги съм била против насилието", допълни тя.

Трепова не казва кой я е помолил да връчи статуетка, в която са били скрити експлозиви по време на среща на Татарски с поддръжници на руските военни действия. След оцеляването ѝ във взрива, тя каза, че в затвора си е написала писмо, за да се убеди, че не трябва да отнема живота си.

"Безумно съжалявам за това, което се случи", каза Трепова. "Моля се за здравето на оцелелите и ще се опитам да организирам събиране на средства, за да помогна на пострадалите от трагедията да се възстановят", допълни тя.

Трепова се намира в арест в Лефортово, в който често биват задържани хора, заподозрени в шпионаж и други тежки престъпления. Тя каза, че е била посетена три или четири пъти от следователи, но все още няма право да се срещне с адвокат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

2

Mateevk

03.05 2023 в 17:31

Интересно кога ще има право да се срещне с адвокат? Като я осъдят ли? А вместо да се самоубива, да ходи на фронта да мре за Путин. Той така нареди на майките на загиналите - всичко живо трябва де е готово да мре за него, за да не хаби излишно водката

10298

1

AntiZ

03.05 2023 в 17:08

'ич да не съжалява! Един ден ще разбере какво добро е направила. Ако оцелее, че при тези диваци, това е най-трудно.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки