Четири дни продължават протестите в Македония

OFFNews 08 май 2015 в 22:00 4056 2

Четири дни продължават протестите срещу правителството на Никола Груевски в съседна Македония.

Стотици демонстранти се събраха в центъра на македонската столица Скопие. Множеството скандира "Оставка", "Убийци" и "Стига мълчание".

Тази вечер периметърът със заграждения около сградата на правителството по-голям. Блокирани са улици и булеварди. Множеството скандира "Оставка", "Убийци", Стига мълчание", "Груйо отивай си".

След първата вечер на антиправителствени демонстрации имаше най-малко 19 ранени. Тогава полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне събралите се.

Напрежението в Македония ескалира след нови скандални разкрития за убийството на 21-годишния Мартин Нешковски. Той бе пребит до смърт от полицаи в центъра на столицата през юни 2011 г., по време на празненствата за изборната победа на Груевски.  Властите обаче прехвърлят вината на обикновен охранител.

Новите разкрития бяха направени от опозиционния лидер Зоран Заев. Той пусна телефонни разговори на Груевски, вътрешния министър Гордана Янкуловска и директора на Агенцията по сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков, който е и братовчед на премиера.

От записа става ясно, че тримата се опитват да прикрият истинския убиец на младежа и да набедят служител от охраната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!