Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Брижит Макрон в първото си интервю: Ако не бях избрала Еманюел, щях да пропилея живота си

OFFNews 17 август 2017 в 18:53 12333 4

Ако не бях избрала Еманюел, щях да пропилея живота си. Това заявява в първото си интервю след встъпването в длъжност на френския президент Еманюел Макрон съпругата му Брижит, която е с повече от 20 години по-възрастна от него. 

Брижит Макрон даде ексклузивно интервю за списание "Ел", част от което беше публикувано на интернет страницата на изданието, а цялото ще може да бъде видяно на страниците на списанието утре. 

Брижит за първи път говори за отношенията със съпруга си след президентските избори. По време на кампанията връзката им стана широко обсъждана, след като стана ясно, че двамата са се запознали, когато Еманюел е бил неин ученик и е учел в класа на дъщеря ѝ. 

В интервюто първата дама разказва, че е усетила отношенията им да се променят, докато са работили по пиесата "Изкуството на комедията" на Едуардо де Филипо. 

"Пишехме заедно всяка петък вечер и от събота чаках с нетърпение следващия петък. Не разбирах защо. Струваше ми се толкова абсурдно", казва тя.

Брижит е категорична, че е опитала да устои и именно тя е накарала Еманюел да замине да учи в Париж. 

"Знаех, че е за негово добро. В онзи момент нямаше нищо между нас, но клюките вече бяха започнали. Мислех единствено за децата ми, Себастиян, Лоранс и Тифани, не ме интересуваше никой друг", обяснява първата дама. 

По думите ѝ най-тежък в тяхната история обаче са били разстоянията, които са ги разделяли до 2007 г. "През този период си пишехме страшно много", казва тя.

На въпроса как е преживяла клеветите и критиките за разликата във възрастта по време на президентската кампания Брижит отговаря, че ги е приела зле, но си е казала: "Тежко ти е, но си мълчи. После всичко минава".

Попитана дали се е чувствала като човек, извършил нещо нередно, Брижит отговаря: "Не, изобщо. Тази история се разви внимателно. Накарах постепенно семейството ми да разбере, че любовта ни има бъдеще. Еманюел направи същото със своето семейство".

"Във всички случаи разделите имат последствия. Децата са тези, които най-често страдат. Знам, че причиних болка на децата си - за това се упреквам най-много. Но не можех да не го направя. Има моменти в живота, в които взимаме съдбовни решения. За мен това беше такъв момент. 20 години разлика не значат нищо. Разбира се, закусваме и обядваме заедно - аз с моите бръчки, той - със своята младост, но това е положението. Ако не бях направила този избор, щях да пропилея живота си. Бях много щастлива с децата си, но в същото време чувствах, че трябва да изживея тази любов, за да бъда истински щастлива", каза тя.

Брижит обяви, че ще се заеме с обществената си роля, като обеща прозрачност и отчетност за средствата, които ще харчи като първа дама. 

Тя обясни, че на електронния сайт на Елисейския дворец ще бъде публикувана информация за срещите и ангажиментите ѝ, за да могат французите да знаят какво прави и да има пълна яснота. 

Еманюел Макрон искаше да създаде официален статут "първа дама", но идеята получи критики и срещу нея започна подписка, която за три седмици събра над 300 000 подписа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

4

Black Hex

18.08 2017 в 08:48

Как не е попаднал Микрон на Лили Иванова? Тъмън лика-прилика!


По-добре Ала Пугачова...

7904

1

Nikolay Valchev

17.08 2017 в 20:00

Извратен бабоебец.

ГНУС !!!

 
X

Подкастът на OFFNews