Quantcast

Барак Обама: Кримският референдум ще наруши международното право

ОFFNews Последна промяна на 06 март 2014 в 20:52 2715 8

Барак Обама

Референдумът за присъединяване на Крим към Русия би нарушил не само суверенитета на Украйна, но и международното право.

Това каза президентът на САЩ Барак Обама по време на днешната си реч в Белия дом, съобщава "Вашингтон пост".

"Света може да види, че САЩ се обединява с партньорите и съюзниците си в утвърждаването на международното право. Ние преследваме само резултат, който усъвършенства глобалната сигурност за бъдеще, което хората в Украйна заслужават", заяви американският президент.

Обама обясни, че дипломатическото решение на конфликта все още е възможно. Той заяви също, че САЩ и европейските нации, са загрижени за намеса на Русия в украинската администрация.

"Аз съм уверен, че ние се движим заедно напред - обединени от решимостта ни да се противопоставим на действия, които нарушават международното право и да подкрепим правителството и народа на Украйна", допълни президентът на САЩ.

По-рано днес стана ясно, че американските власти ще наложат визови ограничения за „официалните лица и личностите“, поставящи под заплаха суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.03 2014 в 16:00

Ей, негър, върни си външния дълг по друг начин, недей разпалва война в Европа! Мангал смотан!

07.03 2014 в 15:55

Тъй,де, само дето никой не казва в какво точно се състои нарушаването на международното право, коя или кои точно норми на това право са нарушени или ще бъдат нарушени с провеждането на референдум за Крим.

07.03 2014 в 00:16

Ами, алексарчо, ако диалектически развием твойте гносеологично-конгнитивни натрупвания, значи артилеристът има още по-правилни възгледи, нъл тъй? А после идва танкистът- той па е още по-прав, нале ? А най-отгоре иде тое, дето кара бомбардировачо, той е най-прав, значи ? Ами къде е Путин , къде е Сер гей, къде е Партията ? Това не го обясняваш тука . И най-вече, оня с картечницата като слезне от кораба във Варна да брани руските талупи с апартаменти у нас, тях с цветя или картечница да ги посрещаме ? Тва кажи !

06.03 2014 в 23:43

Аз от малък знам, че политически най-правилни възгледи има лекокартечаря и колкото повече патрони има лентовани, толкова по-правилни са му възгледите.

06.03 2014 в 23:01

Змичка и Балканоолу( ти си един и същи помияр,де),та ти баце защо забравяш Унгария 56, Чехословакия 68, Полша 81 и Афганистан...кога беше- 78 май, с другарят Наджибулла, дето го обесиха на стълб на улицата ? Вие верно че си имате ръководни червени линии от Серги и Тони, ама не се правете на по-тъпи отколкото сте в действителност ! Долни и гнусни- това ви е служебната характеристика, ама тъпи - не ! Питайте свд-то да ви каже. Айде, лека, долна и доходна !

06.03 2014 в 22:33

Като нахлуха в Афганистан, Ирак и Югославия, го нямаха за нищо "международното право", обаче сега врещят се едно светът е техен. Самоизживяват се като международен жандарм. Обаче нямат топки за повече. Скоро ще млъкнат като посрани.

06.03 2014 в 22:08

Чета и не вярвам на очите си. Международното право? Това понятие е игра на думи обозначаваща правото на по силния още от каменната ера, но поднесено в нова модерна опаковка. Мнозина обвиняват европейските лидери в страхлива бюрократична политика, но основните последствия от една продължителна криза(или нова война) ще бъдат понесени от Европа и хората в нея(и най-вече украинците, разбира се). Ако Щатите и Русия искат да си ги мерят - имат обща граница, да си изясняват отношенията там. Жалко за украинците - стават залог в чужда игра.

06.03 2014 в 21:49

Offnews може да добавите че ЕС смята от сега бъдещия референдум в Крим за незаконен , така де като храним да не храним само обонго с големия чирпак ...