Байкар ще произвежда дроновете Байрактар в завод в Украйна, купи парцел и регистрира фирма в Киев

Красимир Крумов 08 август 2022 в 17:12 6459 6

Байкар ще построи завод за Байрактари в Украйна.

Снимка Байкар тех

Байкар ще построи завод за Байрактари в Украйна.

В Украйна ще бъде построен завод за производството на дроновете „Байрактар“, съобщи посланикът на Киев в Турция Василий Боднар. Турската компания „Байкар“ вече е регистрирала юридическо лице в Украйна и е купила нужния терен за изграждане на фабриката на зелено. Готов е и проектът за строителството, съобщи украинското издание "Факти".

„Заводът ще бъде построен. Собственикът на „Байкар“ учреди собствена украинска фирма в Украйна, тя от своя страна е купила поземлен участък, разработили са и проекта за самия завод и имат намерение да го доведат до край, доколкото беше почти личен ангажимент на собствениците да пуснат производство в Украйна.“ – заяви Боднар. По думите му, преди две седмици Министерският съвет е утвърдил двустранно споразумение за строителството на завода и го е изпратил във Върховната Рада за ратификация.

Посланик Боднар обяснява, че решението за строителството на завод за „Байрактари“ в Украйна има не само политическо, но също така и практическо значение. При изготвянето на значителна част от моделите на „Байрактар“ в страната ще се използват и комплектоващи елементи украинско производство.

„Това могат да бъдат двигатели, други резервни части, колела, много различни неща, които за имаме технологии и могат да се използват за тези самолети“, каза Боднар. Той добави, че преди пълномащабната война, а и сега сферата на отбранителните технологии е „един от двигателите“ на отношенията между Украйна и Турция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-7325

7

То се видя какви боклуци са тези дронове, свяляха ги със стотици, средната продължителност на живот е до една седмица. Стават за скрап доста бързо. Няма ги видеата както от войната в Нагорни Карабах, защото тук има ефективно ПВО. Така, че ще изперат някой милион, турчира ще получи квалифицирана работна ръка, за без пари, а зеления ще прибере някой милион джобни за бело.

-240

6

редовно четящ

09.08 2022 в 09:50

Браво! А торните бръмбари на кремъл да си гонят розовите слончета, дето ги бълва пропагандата на бащицата им!

2051

5

Propaganda

09.08 2022 в 02:42

И ко стана с валикото кремълско джудже путкин, дето бил некъв много велик стратег?

+ 1000 киломентра НАТОВСКА граница
+ десетки ХИРМАСИ, мачкащи всеки раски аналог
+ Байрактар, Байрактар


Ма много умно руското джуджи, ма харашо наполеончик.
За 48 часа стигнаха до Киев и Украйна вече една пушка нема.

-60

3

офф бее

08.08 2022 в 19:51

Еми сещай се..явно не е 8-ми септември...
Не си в час с времето!