Байдън обяви 4 юли за Ден за независимостта от коронавируса

43 000 долара на секунда - така изглежда планът за възстановянане на САЩ

OFFNews 12 март 2021 в 11:22 2911 0

Снимка Архив - БТА/АР

Американският президент Джо Байдън определи Четвърти юли - националният празник на САЩ, като "ден на независимостта" от COVID-19, предава Би Би Си

В първото си телевизионно обръщение, излъчено в праймтайма, той заяви още, че до 1 май в страната трябва да е започнала ваксинацията на всички пълнолетни граждани.

Президентът призова американските граждани да спазват противоепидемичните мерки, за да може възможно по-скоро страната да се справи с пандемията. Той заяви още:

„Казах, че възнамерявам да имаме 100 милиона ваксинирани през първите си сто дни от мандата си. Тази вечер мога да кажа, че не само ще постигнем тази цел, но и ще я надминем. Никоя друга държава в света не го е правила. След тази дълга, тежка година ще направим 4 юли нещо наистина специално и ще отбележим не само независимостта ни като нация, ще започнем да отбелязваме независимостта ни и от този вирус.

Байдън коментира и приетия вчера мащабен пакет за възстановяване от пандемията на стойност 1,9 трилиона долара. Пакетът трябва да покрие всички нужди на страната до края на годината. Това означава, че по него могат да бъдат изразходвани по 43 000 долара на секунда или по почти 4 млрд. долара на ден, коментира Асошиейтед прес.

400 млрд. долара от тях ще бъдат за социални помощи, като се очаква всеки нуждаещ се да получи по 1400 долара. Друга част от тях ще бъдат за местните власти, както и за допълнително финансиране за производството и доставки на ваксини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !