Арестуваха мъж с арбалет до полицейски участък в Белград

В събота в сръбската столица бе убит мъж, след като простреля полицай до израелското посолство

OFFNews 02 юли 2024 в 07:54 851 1

Снимка БТА/АП

Мъж, който се приближил до полицейски участък в Белград с раница, в която имало арбалет, е бил арестуван снощи, съобщи сръбската полиция.

Инциентът става дни след като в събота мъж нападна израелското посолство в Белград и рани дежурен полицай в шията с арбалет. Оттогава насам страната е състояние на повишена готовност. 

Снощи арестуваният мъж пресякъл бариерата пред полицейския участък и след като му било наредено да спре, започнал да се отдалечава бързо. След това полицаите го настигнали и го претърсили, предаде Франс прес. 

"В раницата му бяха открити арбалет със седем стрели, няколко ножа и гърне, съдържащо пиратки. Разследваме мотивите му и в момента тече претърсване на апартамента му", заявиха от полицията.

Арестуваният не е в "списъка на екстремистите" на властите. Според полицията мъжът твърди, че е "преследван от мафията и тайните служби".

"Ще бъде извършен медицински преглед и прокурорът ще реши какви действия да предприеме", уточни министърът на вътрешните работи Ивица Дачич.

В стрелбата събота дежурният полицай отвърна на изстрела и рани смъртоносно нападателя си. Дачич определи нападението като "отвратителен терористичен акт".

Впоследствие нападателят беше идентифициран от властите като "приел исляма", роден през 1999 г. в Сърбия. Съпругата му, която в момента се намира в Черна гора, е била разпитана от полицията по искане на Сърбия, уточнява АФП.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    200

    1

    демотиватор

    02.07 2024 в 09:35

    "Според полицията мъжът твърди, че е "преследван от мафията и тайните служби"."

    Тук също разни хора говорят редовно подобни неща по медиите. Но, слава Богу, засега не стрелят по хората... (ジ)
     
    X

    Кризите в ДПС