83-годишен шаман отвлякъл, държал в плен и насилвал момиче в продължение на 15 години

OFFNews 08 август 2018 в 11:03 14946 1

Снимката, публикувана от индонезийската полиция.

Шаман е държал в плен жена в продължение на 15 години.

Пленницата - днес 28-годишна жена, беше освободена от полицията в индонезийския остров Сулавеси, пише Би Би Си.

Селският шаман е на 83 години. Отвлякъл я, когато била 13-годишно момиче. Промивал мозъка ѝ, за да вярва, че е обладана от дух или "джин". Насилвал я сексуално повече от десетилетие.

Джаго, както бил известен мъжът, бил популярен като алтернативен лечител, практикуващ черна магия, пишат местните медии.

Той стигнал до детето, когато от собственото му семейство го завели за лечение при него през 2003 г.  По-късно същата година момичето изчезнало.

Шаманът казал на семейството, че тя е заминала за Джакарта, за да търси работа там. Роднините ѝ я търсили няколко години, но накрая се отказали. Тя се водела изчезнала.

Наскоро полицията получила сигнал, на който се отзовала. В село Галумпанг в неделя открила жената в малко пространство, скрито зад камъни. В "затворническата стая" имало малко основни мебели. Мястото се намирало близо до къщата на мъжа.

Полицаите предполагат, че нощем я е водил в къщата си, а през деня я е принуждавал да стои в малката затворническа стая.

Изглежда мозъкът на жертвата е бил промиван, което я е накарало да се страхува да избяга, да се страхува да среща други хора, защо е вярвала, че е наблюдавана от джин.

Срещу мъжа са повдигнати обвинения. Ако бъде осъден, ще лежи в затвора толкова, колкото е държал в плен момичето - 15 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието