Заплашили Марешки да спре бизнеса с горива, той иска предсрочни избори

"Или ще ми изпълнят "трите ККК", или започвам изключително агресивна политика"

Антония Чорева 13 юли 2017 в 13:41 12281 10

Депутатът и бизнесмен Веселин Марешки, който днес бе привлечен като обвиняем за изнудване от съда, заплаши, че тръгва на предсрочни избори от септември и ще стане изключително агресивен към управлението, ако то не започне да работи по неговите три приоритета - корупция, контрабанда и картелите.

Антикорупционното звено на прокуратурата привлече депутата под наказателна отговорност за това, че в периода от есента на 2012 г. до края на 2015 г. в няколко града е заплашил собственици на аптеки с увреждане на имуществото им и други противозаконни действия.

Марешки коментира в парламента обвинението, че е изнудвал аптекари. По думите му това е натиск, а някой е "спуснал името му". "Това е намеса свише", заяви депутатът.

За делото срещу него за изнудване депутатът коментира: "Декември прекратяват това производство с ясни указания, че няма доказателство за извършено престъпление, а сега отново се вади, без да има допълнително разследване".

„Няма нужда с такива измислени обвинения да ни правят послушни. С това нещо няма да им се получи”, добави той.

Заради делата и обвиненията председателят на парламента Димитър Главчев поискал Марешки да не стои на председателската банка. Лидерът на "Воля" е зам.-председател на Народното събрание. Марешки обаче се обзаложи, че Главчев много по-бързо от него ще напусне банката.

Лидерът на "Воля" изказа възмущението си, че откакто е дошло новото управление, нищо хубаво не се е случило в България. Затова, ако не се започне борба с неговите три приоритета - т.нар. ККК - корупция, контрабанда и картели, той щял да тръгне на избори. "От септември започваме много агресивна политика към предсрочни избори", каза той.

После обаче добави: "Ще станем много послушни, ако започнат да работят срещу корупцията, картелите и осигуряване на нормални доходи в България и добра бизнес реда".

Марешки отново анализира кой е замесен в натиска срещу него, допусна това да е и опозицията. "Според мен е свързано не само с политически и икономически интереси, всеки ден някой се опитва да е отгоре. Нещата между олигархия и политици са смесени", коментира той.

"Поставиха ми тежко условие в края на май да прекратя бизнеса си с горивата", заяви той без да посочи кой е поставил условието. Само загатна: "Тези, които мародерстват този бизнес, ни го поставиха".

Депутатът дори се срещал с премиера Бойко Борисов преди 2-3 дни, за да напомни за своите приоритети - трите ККК. Премиерът му обещал, че ще помисли за варианти.

"Големият проблем е, че сме независими", заяви Марешки, но уточни, че техният проблем е, че не се върши нищо срещу картелите и контрабандите.

"Покрай всички тези шумотевици забравихме да задаваме въпроса „Кой“ и целия модел. КТБ ще бъде потулено, ясно е, че никой няма да разкрие къде са изчезнали парите ни. Защо бензиностанциите „Петрол“ са в Гриша Ганчев?“, попита той.

В края на изявлението си Марешки коментира и изборите на ВСС: "Никой не говори за качеството, а се прави нов модел 4:3:2:2, ако не знаете - ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти и ДПС".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

9

Denis Rizanov

13.07 2017 в 15:52

Годината е 1923г.
Аре у лево недотакован и некрасив непеошник.

42249

8

Denis Rizanov

13.07 2017 в 15:50

Ей неуки, недоклатени, недемократи, нечовеци бе...
Защо септемнри, та защо?!

ЗАЩОТО ТАКА!
Щото Васо е одил на школо и знае. Ей за тва.

https://youtu.be/d9IbQnsLB1I

26179

6

ELPIDA

13.07 2017 в 15:22

Абе от толкова много аптеки /около 300/ още ли не се е намерил "ЦЯР",та този питекантроп да почне да лази?!

29217

5

Лопе де Вега

13.07 2017 в 14:54

Гогулчо, ако марешки и другите като него боклуци останат да гледат власт през крив макарон, бъди сигурен, че ще се намерят достатъчно много други боклуци, за да попълнят бройката.

Поздрав!

42249

4

Denis Rizanov

13.07 2017 в 14:46

Единствените трима сигурни в следващия парламент, дори и при предсрочни избори са: цвъки цвъкев цветистия, дебелян корифеески и васо оксижена с аптеките!
Всичко останало е фира и е според зависи.
Истината ви казвам.

7705

3

gogule

13.07 2017 в 14:36

А де, и аз съм за избори !Ама не ви стиска защото такива боклуци като Марешки ще гледат парламента по ТВ !

29217

2

Лопе де Вега

13.07 2017 в 14:30

Плаши куче с пържола! Боко свикна да печели избори бе, аланкоолу, ами най-добре връщай откраднатото и се пазари с прокурорите за по-малка присъда.

Поздрав!