Заместник на Христо Иванов си тръгва от правосъдното министерство

OFFNews 22 февруари 2016 в 17:11 4224 0

Премиерът Бойко Борисов издаде заповед за освобождаването на зам.-министъра на правосъдието Андрей Янкулов във връзка с подадена от него молба, съобщиха от правителствената пресслужба.

Малко след това правосъдният министър Екатерина Захариева благодари на Андрей Янкулов за ползотворната съвместна работа и по-конкретно за усилията по реформата в местата за лишаване от свобода. 

Захариева изрази своята признателност на Янкулов за оказаната подкрепа и приемственост при предаването на поста и на ресорите му Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, Главна дирекция „Охрана“ и Държавно предприятие „Фонд затворно дело“ на заместник-министър Красимира Филипова.

От министерството съобщиха още, че Андрей Янкулов е изразил готовност за съдействие при изготвяне на промените в НПК. След освобождаването на поста той се връща като прокурор в Софийска районна прокуратура.

Янкулов беше част от екипа на бившия правосъден министър Христо Иванов. След оставката на Иванов, заедно с него оставки подадоха и тримата му заместници Андрей Янкулов, Петко Петков и Виргиния Мичева.

Тогава обаче оставките на Янкулов и Мичева не бяха приети и те се върнаха на постовете си в министерството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови