Напуснал с Христо Иванов зам.- министър се върна на поста си

OFFNews 04 януари 2016 в 16:52 4337 5

Премиерът Бойко Борисов назначи двама от заместниците на новия правосъден министър Екатерина Захариева, съобщиха от правителствената пресслужба.

Първият заместник е Вергиния Мичева-Русева, която подаде оставка от същия пост през декември, а вторият - Красимира Филипова.

До рокадите в правосъдното министерство се стигна след като в началото на декември с гласовете на ГЕРБ беше прието предложението на АБВ за разпределението на квотите в прокурорската колегия на ВСС и така беше пренебрегнат "историческия компромис".

Това доведе до оставката на тогавашния министър на правосъдието Хрисо Иванов и до решението на Радан Кънев да излезе в опозиция, който около седмица по-късно беше последван и от партията си ДСБ. След Иванов оставки подадоха и тримата му заместници - Андрей Янкулов, Петко Петков и Виргиния Мичева. Днес обаче стана ясно, че Минчева се връща на поста си в министерството.

Филипова в момента e зам.-апелативен прокурор в Апелативна прокуратура – София. Тя има 14-годишен стаж в съдебната система.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!