За Симеонов коалицията не функционира, НФСБ ще решава дали да я напусне

"Борисов ще оцелее, но не знам дали държавата ще оцелее"

OFFNews 31 август 2018 в 17:12 6796 2

Управляващата коалиция отдавна не функционира. НФСБ ще се събере, за да реши дали да продължи да участва във властта.

Това каза вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред "Фокус". Думите му са по повод поисканите от премиера Бойко Борисов оставки на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. "Това са уволнения, прикрити като оставки. Вече като че ли от доста време използват специално НФСБ като параван за всичко", коментира вицепремиерът.

"Утре съм насрочил Национален изпълнителен комитет на партията, за да решаваме какво ще правим оттук нататък и дали ще продължаваме да участваме в управлението. Оставките абсолютно не са съгласувани с нас и не само тези оставки, а доста
оставки вече", обясни той.

Симеонов подчерта, че "отдавна коалицията не функционира". Той уточни, че говори от името на НФСБ, а не от това на "Обединените патриоти".

Според вицепремиера не е имало аргументи за подаването на трите министерски оставки. 

"С това лесно разпиляване на административен потенциал, граден с десетилетия аз не виждам каква държава може да има. Да, Бойко Борисов ще оцелее, но не знам дали държавата ще оцелее“, добави той.

Вицепремиерът каза още, че според него основната вина за катастрофата край Своге, която отне живота на 17 души, е на шофьора: 

"Трябва да си идиот, за да смяташ, че с подаването на тези оставки се решава някакъв проблем. Тези хора нямат абсолютно никаква вина за това, че шофьорът не си е вършил работата и е блял настрани. Само на изключително ограничено мислещи хора не е ясно, че катастрофата е в резултат на шофьорска грешка. Това не означава, че няма дефекти по повърхността на пътното платно, но да се прехвърля всичко на това - просто е идиотско. Основната вина, заявявам го пред цялата държава, е на шофьора. На никой друг. Там този ден са минали над 70 автобуса, защо другите не са се обърнали. Цялата тази история беше толкова глупаво подведена и то от медиите, и като гледам как премиера с лека ръка уволнява хора, които имат достойнство, професионална кариера и качества, просто не виждам докъде ще стигне държавата“, заяви още той.

На въпрос дали има яснота кой ще заеме освободените постове, вицепремиерът отговори: „Ще питате този, който ги е уволнил“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5800

2

Тито

01.09 2018 в 02:57

Страхувам се че този път Валери Симеонов е прав.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

31.08 2018 в 21:36

Ама тез хора - УЖ коалиционните партньори що тъй бръже забравят? Хайде за Болен муй простено.. 2009 и 2010-та преди ве„ 10 години ша станат.. Ама Далаверко и Корем Воеводата не помнят ли изумено-изненаданите физиономии на Реанимираните Мумии. Щот Баце пак и тях ша изненада скоро.. Още повече и ако са напнат в тоз момент да са правят на интересни.. Щото те дали помнят си е техна работа, че му са цаниха ибрикчии.. Пък и на стълбичката - изпод опашката на коня, дал бог място при следващи избори.. Щото матряла помни как Икономиката Глупако и Кукунева са биха кой да затвори последен вратата на Дондуков 1.. След кат Баце си бе бил камшика оттам..
 
X

Да помогнем на украинските деца!