Вторият мандат за правителство ще бъде връчен след Нова година

OFFNews 18 декември 2022 в 19:44 3069 1

Президентът Радев запалва първата свещ за празника на светлината - Ханука - в софийската синагога.

Снимка Президентство

Президентът Радев запалва първата свещ за празника на светлината - Ханука - в софийската синагога.

Ще връча втория мандат скоро, няма да губим време, но не преди Нова година. Това каза президентът Румен Радев, след като участва в запалването на свещите за Празника на светлината – Ханука в Централната софийска синагога.

Първият мандат бе връчен на ГЕРБ-СДС, но Народното събрание отхвърли на 14 ноември предложеното правителство на номинирания за премиер проф. Николай Габровски.

Вторият мандат по право се дава на втората по резултат политическа сила - "Продължаваме промяната", които вече обявиха номинацията си за министър-председател - акад. Николай Денков, който беше министър на образованието в кабинета на Кирил Петков, служебен министър на образованието и зам.-министър на образованието в кабинета на ГЕРБ.

Малко вероятно е този мандат да бъде успешен, тъй като на този етап няма изгледи ПП да събере нужното мнозинство в парламента.

Държавният глава запали тази вечер първата свещ от ритуалния свещник, заедно с второкласничката Ава. Сред официалните лица на събитието бяха още кметът на София Йорданка Фандъкова, народни представители, министърът на външните работи в служебния кабинет Николай Милков, представители на религиозните общности в България и на дипломатическия корпус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

1

AlexT

19.12 2022 в 00:44

На никой ли, вече , не прави впечатление арогантната САМОЗБРАВА, наглото ръководство и ЗАБАВЯНЕТО на връчването на ВТОРИ мандат - чак , СЛЕД 15 ДНИ, след неуспешния първи !? Кога ще бъде поискан импийчмънт, ОТЗОВАВАНЕ на този руски агент от Демократична България , поне ? Кога ? Какво заслужава човек, който се ПОДИГРАВА с Народното събрание и изпълнение на ЗАДЪЛЖЕНИЯТА си в обикновеното , добросъвестно , приемливо време , което е нужно за връчване на втория мандат !? Повече от 15 дни ли са му необходими !?
 
X

Да помогнем на украинските деца!