Всички министри от РБ и 14 техни депутати подкрепиха споразумението с ГЕРБ

OFFNews 12 януари 2016 в 18:08 4379 7

Румен Христов

Всички министри от Реформаторския блок и 14 депутати от парламентарната група са подписали до този момент предложената от ДБГ проектодекларация с акцентите от управленската програма за следващите шест месеца.

В изпълнителния съвет на РБ не са участвали представители на ДСБ, които в края на миналата година обявиха, че излизат в опозиция, но остават част от Блока.

Реформаторите са излъчили гупа, която ще преговаря за анекса към коалиционното споразумение. В нея ще има представител на всяка партия на блока, като засега само от ДСБ не са излъчили свой. Разговорите с другите политически сили ще започнат още утре в първия работен ден на парламента за 2016 година.

"Приоритетите ни за този политически сезон най-общо се свежда до желанието ни да се случат реформи в областта на съдебната система, като визираме започнатото от министър Христо Иванов, което се надяваме, че ще бъде продължено с ускорени темпове от новия министър на правосъдието, както и политическите ангажименти, свързани с промените, осъществени в Конституцията. Много важен за нас е и антикорупционният закон, който е готов и е внесен от вицепремиера госпожа Меглена Кунева", каза зам.-председателят на СДС Румен Христов, цитирано от БНР.

Веселин Пенев, който е областен управител на София и зам.-председател на НПСД, допълни, че до момента няма официална заявка някой да е напуснал РБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови