Връща ли се хартиената бюлетина? Народното събрание решава днес

OFFNews Последна промяна на 04 ноември 2022 в 08:45 1487 4

Народно събрание

Снимка Сминка wikipedia

Народно събрание

Блицконтрол и битка за връщане на хартиените бюлетини - това се очаква днес в Народното събрание.

Редовното заседание, което започва в 9.00 часа, е предвидило най-напред блицконтрол с участието на служебния премиер Гълъб Донев и вицепремиерите. В списъка са Атанас Пеканов и още 7 министри.

Дневният ред включва и приемането на проект на решение за инвестиционен разход за придобиване на нов тип боен самолет - втори етап. Вносител на проекторешението е Министерският съвет. То предвижда окомплектоване с техника и въоръжение на една авиационна ескадрила многоцелеви изтребители 16 самолета F-16 Block-70, както и завършване на процеса по изграждане на пълни способности за обслужване и експлоатация на авиационната техника, оборудването, въоръжението и наземните системи, придобивани в рамките на първи и втори етап от проект „Придобиване на нов тип боен самолет“. 

Днес ще се гледат и три законопроекта за изменение и допълнения на Изборния кодекс. Те са внесени съответно от "БСП за България", "Демократична България" и "Възраждане". Законопроектът за изменение на БСП включва връщане на хартиените бюлетини. Промяната вече бе одобрена от правна комисия, където ЗА гласуваха БСП, ДПС и ГЕРБ и оформиха така наречената коалиция "хартиена бюлетина".

От Демократична България" предлагат промени, с които да се повиши прозрачността и сигурността на машинното гласуване. ДБ са против предложените от БСП и одобрени от комисията промени в Кодекса.

Законопроектът за изменение на "Възраждане" пък предвижда съставът на ЦИК да е пропорционален на разпределението на мандатите и се предлага въвеждане на видеонаблюдение през целия изборен ден. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2264

3

Mateevk

04.11 2022 в 09:30

За едно нещо да съм съгласен с Възраждане - да се въведе постоянно постоянно видеонаблюдение.

150

2

230 млрд баксов

04.11 2022 в 09:22

Протеста пред парламента е започнал!!!

Срещу КУПЕНИЯ ЦИГАНСКИ ВОТ!!!

В С И Ч К И на П Р О Т Е С Т ! ! ! ! !