"Война с Русия не е в приоритетите ни"

Нели Чолашка Последна промяна на 04 февруари 2015 в 13:39 7149 43

Снимка Сергей Антонов

Бойко Борисов на блиц контрол.

Ние не искаме война с Русия, не ни е в приоритетите, обяви премиерът Бойко Борисов на серия от въпроси по време на блиц контрола.

Не само лидерът на "Атака" Волен Сидеров, но и депутати от БСП, БДЦ и АБВ го питаха за намеренията да се разположи база на НАТО в България във връзка конфликта между Русия и Украйна.

"Ние с руската страна не сме влизали в конфликти, нашите конфликти там са чисто бизнес отношения - купуваме най-скъпия газ. Изобщо не се касае за дружбата, мира, любовта", уточни Борисов.

Той обяви още, че България не е поемала ангажименти за разполагане на тежко въоръжение на своя територия и използването й за разрешаване на конфликта в Украйна.

Премиерът се ангажира, че ако към страната ни бъде отправено искане, то ще бъде представено в парламента и всички заедно ще вземат решението.

В началото на контрола Янаки Стоилов от БСП го попита дали той, член на кабинета или президента е давал съгласие за разполагане на тежко въоръжение на наша територия. 

Борисов обясни, че е провел половинчасов разговор с военния министър Николай Ненчев преди заседание на НАТО, в което шефът на отбраната ще участва.

"Казал съм му да не поема ангажименти, каквито и да е. Ако има такива – ще дойдем в парламента и ще кажем категорично.

Българският народ е миролюбив и всяка такава тема не е приемлива. Не може някой лекомислено да дава съгласие, камо ли за такава техника“, каза още Борисов.

Той обясни, че единственият ангажимент, който е поеман е за логистични изнесени щабове у нас, които не са свързани с никаква техника.

Бойко Борисов пое ангажимент да организира изпращането на хуманитарна помощ за цивилните граждани на Украйна, ако парламентът вземе решение за това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.02 2015 в 23:16https://pbs.twimg.com/media/B-Nz3SiIgAEzfKJ.jpg

Поздрави от Дебалцево Стаев.
Мина още една седмица след онази в която се "връщаш"...

15.02 2015 в 22:41

Айде де Стаев, седмицата изтече.
Измаща ми се чакането вече. Какво стана с "идвам си другата седмица"?

http://instagram.com/p/zH-7I0RW_-/


Каде викаш беше Саша Коц?

06.02 2015 в 18:16

Ибрикчиите на американската политика да мълчат. Един български войник ако отиде да воюва на страната на Украйна проклет ще бъде от всички българи, живи, и загинали за свободата на България.Да не забравяме жестоките уроци на историята и да не заставаме пак на грешната страна. Дължим поклон и уважение на Русия заради Освобождението ни от турско робство. Къса памет имате, продажници.

05.02 2015 в 12:24

"Александър Коц - на интересен ли се правите? Какво се очаква да ми каже той, при положение че е на 10000км от Донецк."

http://youtu.be/izjSKXFKKJo

03 Февруари 2015 Углегорск (Вуглегірськ)
как точно ги премерихте 10хил км?!

http://t.co/31mSBB3t3V
04 Февруари 2015 Донецк

Казвате на 10 хиляди километра от тук?!

05.02 2015 в 08:17

Ами да си беше останал там. В Китай мога да те уредя веднага да станеш една шивачка. Ще изкарваш повече от колкото като кремълски трол.

05.02 2015 в 06:51

Стаев е много класи над останалите писачи тук, правил ни е впечатление и преди - сериозен човек, с тежка приказка. Съветвам ви да вникнете какво точно ви казва, малко ще поумнеете (ако въобще е възможно де).

За сведение на ШОРОШОМОЛКИТЕ:

ДА, бил съм НЯКОЛКОКРАТНО в 4 от изброените от нас "НОВИ СВЕТОВНИ СИЛИ (Китай, РОССИЯ, Индия и Бразилия, както и няколко регионални - Иран, Южна Африка, Виетнам..."). Както и в НЯКОИ от старите "световни сили", а и в доста други. Ще отида и там. Обаче няма да ви се отчитам в кои точно, защото не е ваша работа. Така че, не нам тия плоски лафове и гьобелсова пропаганда.

Нивото на местните фенове на ДЕМОНОКРАЦИЯТА е общо взето жалко и посредствено, и цялата им словесна мастурбация тук - АНТИПРОДУКТИВНА. Работете повече върху себе си, и след няколко прераждания може пак да си говорим. Засега сте силни само в празнословието, папагалското повтаряне на спуснати от "Фондация Америка за Бълтария" "опорни точки", селяндурските псувни и балканското попържане. Омерзен съм.

05.02 2015 в 00:45

Александър Коц - на интересен ли се правите? Какво се очаква да ми каже той, при положение че е на 10000км от Донецк.

05.02 2015 в 00:27

Можете да научите за личността ми тук. Запитайте за Станислав Стаев:
Адрес Информационного центра ООН в Москве:
Москва 125009, Леонтьевский пер., д. 9
Телефон: (+7 495) 787-2107
Электронная почта: unic.moscow@unic.org

Вместо конферентна връзка, какво ще кажете да ви покажа лично за какво става въпрос. След седмица съм в България с куп материали. Тогава ще видим кой какъв е. Пък може и да не сте съвсем неспасяем случай

04.02 2015 в 22:37

Други въпроси имате ли?

Имам бе Стаев, да повторя:
"Стаев, дай направо една конферетна да ударим, а? Земи айпада и застани отпред на 5м от входа до по-големия кратер. Да ми разкажеш как нещо си там взриватели не били обезопасени... "


Нещо ако ти е паднАла батарейката на пада да ти дам тлф на този кореспондент, да ти осигури връзка:
https://twitter.com/kp_steshin

или на този:

https://twitter.com/sashakots


Айде бе Стаев защо мълчиш? В коя точно организация си "наблюдател" като "руснак"?

04.02 2015 в 22:29

Къде забравяш,че всички окончаващи на -стан републики Турция

И ас да ти ибъ майкътъ!
Аве лайнар, ти зъ Булгаристан слушал ли си ве, педер?!