Сидеров: И все пак сме в състояние на война

Нели Чолашка 04 февруари 2015 в 10:29 8544 59

Волен Сидеров

Миналата седмица ви представих нашите основателни опасения, че ние се намираме в състояние на война. Аз не мога да се уморя да го повтарям и да подканвам към вашето внимание и съвест".

Това обяви в декларация от трибуната на парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

На парламентарния контрол в петък военният министър Николай Ненчев обясни, че се предвижда структура на НАТО за командване и управление да бъде разположена в София, а въпросът за изграждане на военно съоръжение в Шабла никога не е стоял. Той отговори на въпроса на Сидеров има ли мобилизация на български мъже за армията: "Г-н Сидеров, никаква мобилизация под никаква форма няма да се извършва".

По думите на Сидеров военният министър все пак е признал, че в момента се води мобилизация у нас. "Той го нарича по друг начин, но призна, че се раздават призовки, повиквателни, викат се хора, за да се подготвят за участие във военни действия", смята националистът.

Сидеров призова управляващите да отстранят Ненчев от поста военен министър, щял да призове за това и премиера Бойко Борисов, който по обяд ще дойде в парламента на блиц контрол.

Този министър много ви излага, много ви вреди, не е на мястото си, прави лошо впечатление, аргументира се лидерът на "Атака".

"В самата Украйна нашите сънародници ги мобилизират, те се чудят какво да правят, как да бягат къде да се крият и не искат да участват във война", каза още Сидеров.

Той съобщи, че "Атака" е внесла днес в деловодството на Народното събрание поправки в Закона за българските граждани, живеещи зад граница и поправки в Закона за българското гражданство, за да се даде възможност на хората с български произход в Украйна по облекчена процедура да получат българско гражданство.

Промените щели да облекчат процедурата за всички българи, които искат да получат българско гражданство.

В момента българската държава се гаври с тях, мотае ги, искат им рушвети, уточни Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews