ВМРО: Кандидатите за главен архитект да кажат за джамиите и гетата в София

OFFNews Последна промяна на 14 март 2016 в 11:10 2408 1

karlos
Общинският съветник Карлос Контрера иска яснота за гетата и джамиите

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера изпрати отворено писмо до кандидатите за главен архитект на София, в което задава два въпроса, свързани с нагласите на мераклиите за поста на Петър ДиковПървият от тях е свързан с евентуален строеж на нова джамия в столицата, а вторият е за гетата в кв. Факултета, Баталова воденица, кв. Христо Ботев, Виетнамските общежития, ул. Градините, ул. Суходол 3.

Според Карлос Контрера никой от кандидатите за главен архитект на София не е дал отговор публично за своите виждания по тези въпроси. От партията съобщават, че общинският съветник подозирал, че кандидатите умишлено бягали от въпросите.

"Известно ми е, че над институцията главен архитект на София редовно, да не кажа перманентно, се оказва натиск да допусне строеж на втора джамия на територията на столицата. Известно ми е, че редовно вътрешни и външни фактори притискат общината, респективно главния архитект, да не се премахват незаконни постройки в циганските гета. Натискът е огромен. Поради това задавам тези два въпроса, за да има прозрачност”, аргументира се Контрера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.03 2016 в 14:17

Докато България се управлява от едва завършили тройкаджии, това са въпросите, които ще се обсъждат. Никой досега не видях да е попитал за цялостна концепция за развитието на града.