Владислав Панев и други от ДБ посрещнаха ''Възраждане'' пред Одеон тази вечер (обновена)

Ружа Райчева 11 юни 2023 в 18:05 28557 19

Владислав Панев на протест пред президентството

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Владислав Панев на протест пред президентството

Владислав Панев и други представители на "Демократична България" ще посрещнат поддръжниците на "Възраждане", които и тази вечер сe очаква да саботират прожекцията на филм от програмата на ЛГБТ фестивала "София прайд", научи OFFNews.

В програмата на софийското кино "Одеон" за 20 часа тази вечер е предвидена прожекция на друг филм от фестивала на "София прайд" - "Синият кафтан". Вчера прожекция на филмa "Близо" от ЛГБТ фестивала предизвика размирици от страна на привърженици на "Възраждане".

Днес обаче Владислав Панев и други представители на "Демократична България" ще чакат "Възраждане" пред киното, съобщи пред OFFNews лидерът на "Зелено движение", част от коалиция "Демократична България" - Владислав Панев.

"Длъжни сме да дадем отпор на омразата", заяви Панев. 

Ивайло Мирчев от "Да, България" потвърди пред OFFNews, че ще присъства на прожекцията. Очаква се и други представители на "Демократична България" също да дойдат. 

Засега не е ясно дали пред "Одеон" ще има и представители на партия "Продължаваме промяната". По-рано днес "Продължаваме промяната - Демократична България" остро осъдиха действията на "Възраждане" - според коалицията с поведението си "Възраждане" противоречи на хуманните и демократичните принципи и насърчава насилие. 

В момента пред кино "Одеон" има засилено полицейско присъствие, предаде bTV. Към 20:10 часа прожекцията на "Синият кафтан" започна, а пред киното засега не се наблюдават провокации, предаде БНТ.

"Не мисля, че някой трябва да си представя, че може да забрани на някого да ходи на кино. Същото "Възраждане" се опитаха да направят на трибуната в парламента - да ни спрат да говорим. Днес се опитват да ни спрат да гледаме един нормален филм. Трябва да е ясно, че всеки е свободен да прави това, което сметне за необходимо", коментира пред БНТ Ивайло Мирчев.

След прожекцията от ДБ информираха OFFNews, че не е имало напрежение на днешното събитие. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

205

19

REXX

12.06 2023 в 15:15

Както винаги, Косето и Ганчето го вадат голем ама мек. Щом появата на един пухкав зелен дебеланко ги обърна в бягство си представям какво би било ако би било ако се натъкнат на Гошо Боеца. Сигурно ще бегат по слипове барем до Вакарел.

205

18

REXX

12.06 2023 в 15:10

Дедо Санко, много ме съмнева статистиката ти. Аз от Възраждане познавам трима- Косето, Ганчо и оня ваксинирания антиваксър дет мига се едно че са го бъхтали по тиквата с брашняно таке . И тримата одат мното здраво по левио тротоар.

645

17

wakeup

12.06 2023 в 12:16

Всеки има право да е щастлив и обичан както намери за добре ЛГБТ общността на никого не пречи с това че имат един път в годината събитие Не смятам че натрапват себе си и собствените си разбирания Тези които дразнят с изявите си и арогантността си са копейките и чалгарите Самият прайд е едно пъстро шествие което отразява многообразието в света

585

16

Stoyancho

12.06 2023 в 12:08

Сякаш става въпрос за възпитание, което липсва на всички нива!

1017

15

IvoIvo

12.06 2023 в 11:03

Оригинални, както винаги :)

1000

14

дядо Санко

12.06 2023 в 07:49

Не е зле, Изрожденците да си преброят собствените меки китки, щото генетичната статистика показва, че на всеки 10 изрожденци един е такъв. Просто генетика!
Ако някой си мисли, че в Кремъл ситуацията е по-различна, много се лъже. То си им проличава и от методите им за воюване, че и там преобладават гей-номерата им.

9347

12

Анализи

11.06 2023 в 21:43

Браво на Панев. Възраждане са фашистка антибълрска партия. И още те са душевни меки китки.

3767

11

Име на профила

11.06 2023 в 21:14

Свършиха ми буквите, но това е с две думи.

В заключение ще кажа - както каза alenaa по-долу - щом са се появили Зелените и ДаБГ тия ги хвана шубето и зачакаха инструкции от мацква.

3767

10

Име на профила

11.06 2023 в 21:13

Имам много сходно мнение с това на eagle.

Имам много познати и приятели, които са Л или Г. Не е моето, но с изключение на един господин, когото насаме помолих да не ме докосва спонтанно (и той спря) - винаги съм виждал абсолютно нормално и адекватно държание. Познавам двама англичани, които наричат себе си "супергей" и се държат малко като Азис преди 20 години, но всички останали са неразличими в ежедневния живот. Познавам друг англичанин, който се прекръсти на "Лора" на 50+ години и сложи червило - като изключим тази му - за мен - странност, нищо не се промени в професионалните ни отношения.

Имам смесени чувства за гей парада у нас. Не мога да преценя дали го намирам за излишен, и напразно подклаждащ омразата, или позицията на много мои хетеро приятели, че без него такива ватници като тия с тениските няма да станат още по-нагли.

В крайна сметка обаче ако материалът, който се прожектира не е незаконен (напр. да речем рецитал на Майн Кампф?), никой няма право да забранява на хора
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика