Мъже с тениски на ''Възраждане'' спряха прожекция на филм от ''София прайд''

OFFNews 10 юни 2023 в 23:56 22291 22

Протест пред кино Одеон

Снимка Александър Александров/Фейсбук

Протест пред кино Одеон

Демонстранти с тениски на "Възраждане" обсадиха тази вечер столичното филмотечно кино "Одеон" на бул. "Патриарх Евтимий" и не допуснаха прожекция на филм, който е част от програмата на ЛГБТ фестивала "София прайд".

За това разказаха свидетели на случилото се, като в социалните мрежи бяха публикувани кадри от мястото.

На тях се вижда група хора, които държат плакати с надписи срещу "педофилията" и ЛГБТ правата пред входа на киното.

Снимки: Александър Александров/Фейсбук

По това време в салона е трябвало да бъде прожектирам филмът "Близо", част от "София прайд филм фест". Според афиша филмът е подходящ за зрители над 18 години.

"В София днес се прожектира филм, който нормализира и пропагандира хомосексуалните отношения между деца", написа по-рано днес във фейсбук профила ли Кристиян Шкварек, който описва себе си като представител на групата на европейските консерватори. На страницата си той призовава и за участие в "шествие за семейството" в София след няколко дни.

Няма данни някой да е пострадал от протеста, нито коментар от киното или организаторите на фестивала.

"Озверяла тълпа нахлу в "Одеон", написа активистът за граждански права и книгоиздател Виктор Лилов.

Друг присъствал в киното разказва, че протестиращите са влезли в киното, снимали са с телефони и са задавали въпроси на зрителите: "Бях там! Ален с група от около десет олигофрена вдигаха шум като за сто! Уплашиха зрителите, а жените от екипа на киното трепереха от страх. Аз настоявах да се излъчи прожекцията, но полицаите пуснаха нацистите в киното и стана още по-зле. Почнаха да излъчват с телефоните си на живо и да задават заядливи въпроси на хората. Група момичета се страхуваха да си тръгнат, за да не ги набие някой вън! Нямам думи! Това е недопустимо! Повечето бяха с тениски на Възраждане и знамена! Тази партия трябва да бъде забранена и лидерите ѝ съдени! Веднага!"

Междувременно група хора, отново с тениски с надписи "Възраждане", са влезли и в магазинче за крафт бира на ул. "Граф Игнатиев", в близост до киното. Съдържателите на магазинчето добиха популярност с това, че сложиха на витрината надпис, че не обслужват хора от "Възраждане".

Снимка: Cosmic Craft Beer, Бебо Халваджиян/Facebook

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

24

Mateevk

11.06 2023 в 13:46

Нещата започват да излизат от контрол. Възраждане трябва да бъдат спрени веднага! Това е чиста проба фашизъм! Ще ни се качат на главата без да се усетим. И после ще бъде късно.

205

23

REXX

11.06 2023 в 12:53

А освен това изглежда че Копейко , Ганчо и Кашкавалек много ги боли когато има някакво гей - мероприятие в което те не участват. Също като оня евроконсерватор и борец с педерастията на Орбан

https://trud.bg/%D0%B1%D1%80%D1%8E%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BB-%D0%B8-%D0%B3%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80/

А като стана дума са гейски двойки , Коцето и Ганчо каквито са мъжествени дали са на страната на булката или да ?

15914

22

поп Дръвчо

11.06 2023 в 12:51

Абе, късата пишка под всякакъв байрак си е къса пишка.

И въобще нямам предвид анатомията.

205

21

REXX

11.06 2023 в 12:46

Аз като един истински патриот и националист носещ името Иван Иванов мога ли да попитам какво търсят в уж българска националистическа организация разни гнусни мелези носещи типичните български имена Карлос Контрера и Кристиян Кашкавалек ? Като са такива големи патрЕоти да си направят барем труда да си сменят името с българско.

14048

20

voododoll

11.06 2023 в 11:44

От тая проява стават ясни няколко неща.

Феновете на Волен и Била Войвода са минали при Копейката. Бъдещето им е ясно.

Правят същите хепънинга които правеше и Болен.

Ален е или скрит гей, или живее в постоянен страх че може да стане такъв или някой да го изнасили. Не е здравословно това.

Аз лично нямам нищо против ЛГБТ+, но малко ми е прекланя да се правят такива филми с деца. Най-малкото по закон е забранено деца да участват във филми неподходящи за деца. Са, не съм го гледал нали, може и да си е абсолютно ок, но според мен тея от Вгъзражданиското хепънингаче, са го изгледали от до, и са се почуствали застрашени от него.

1000

18

Снежка

11.06 2023 в 11:06

Между другото така се е започнало в Германия навремето. Отначало младежи от фашистката партия са разбивали витрини на еврейските магазини, после вече са ги прогонвали са ги запалвали. Това е началото и ако няма отпор, ще стават все по-нагли - например забраниха на депутати да говорят в Парламента.

1000

17

Снежка

11.06 2023 в 10:58

Докога полицията и така наречената прокуратура ще спят, когато се нарушават нечии права!? Как така някой ще забранява прожектиране на филм? Да не сме в Русия? Тия фашисти от Израждане може и да не знаят какво значи педофилия, но явно и Шкварек, с неговото "вишо" образование не знае.

345

16

Джендо Джедев

11.06 2023 в 10:33

Пеше,

То сигурно и в Рашка е забранена, ама ей го на - имат си такъв президент. :D

-1555

15

ob1

11.06 2023 в 10:27

Ето ти ги полицаите:
"полицаите пуснаха нацистите в киното и стана още по-зле"
Безполезни тлъсти тъпаци както обикновено.
Ае тая жалка групичка руZки фашисти какво още трябва да направят, за да бъдат "респектирани" най-после? За какво плащаме данъци, ако полицията само набива фалафели?

А пернишкия ***** да провери в речника определението за педофилия. Едва ли някой в киното е изнасилвал деца.