ПП-ДБ: Действията на ''Възраждане'' противоречат на всички хуманни принципи и насърчават насилие

Коалицията ще предложи промени в правилника на парламента, за да ''регулират реда'' в пленарната зала

OFFNews 11 юни 2023 в 17:37 3320 2

Налепени от

Снимка Архив

Налепени от "Възраждане" стикери по кино "Одеон"

Действията на Възраждане продължават да излизат извън контрол и противоречат на всички хуманни, демократични и държавнически принципи, написаха днес от пресцентъра на "Продължаваме промяната - Демократична България". 

Снощи демонстранти с тениски на "Възраждане" обсадиха тази вечер столичното филмотечно кино "Одеон" на бул. "Патриарх Евтимий" и не допуснаха прожекция на филм, който е част от програмата на ЛГБТ фестивала "София прайд".

От коалиция ПП-ДБ осъдиха действията им в днешното си изявление и се заканиха, че ще предложат промени в правилника на парламента, които да регулират реда в пленарната зала. 

Ето какво написаха от ПП-ДБ: 

"След като няколко пъти се опитаха да ограничат конституционното право на легитимно избрани народни представители да изразяват мнението си от трибуната на парламента, след като редовно и тенденциозно използват езика на омразата, насърчават към екстремизъм и насилие, и рушене на държавността, вчера представители на Възраждане си позволиха да ограничат правото и достъпа на български граждани до прожекция на филм. 

Поведението на Възраждане е абсолютно недопустимо!

От Продължаваме промяната - Демократична България сме категорични, че няма да допуснем каквото и да е нарушение на демократичните права на когото и да е в България. Ще започнем още следващата седмица първо с внасяне на предложение за промени в правилника на Народното събрание, които регулират реда в залата и ще продължим да защитаваме човешките права и свобода с всички възможни позволени средства."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1100

2

qwertz

11.06 2023 в 23:38

Малките тикви започнаха да пълнят гащите отсега.
На следващите избори даже и израждане ще ви бият дрисковци!

615

1

швейк

11.06 2023 в 20:26

вместо да мяучите като ощипани джендъри - намерете от къде им идва финансирането на копейките и го спрете
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки