Ваня Григорова срещу Андрей Зографски за заплатите в градския транспорт

OFFNews 17 януари 2024 в 09:17 3294 2

Григорова и Зографски

Снимка Кадър БНТ

Утре ще има символичен протест на работещите в градския транспорт. Но сега и веднага трябва да говорим за увеличение за заплатите им с 30%, заяви общинският съветник от БСП Ваня Григорова по БНТ. 

Тя подчерта, че лошите условия на труд също трябва да са на дневен ред. В колко трябва да става един шофьор, който идва от Перник, за да тръгне навреме автобусът в София, попита Григорова. И се обяви за приоритетно приемане на децата на работещите в транспортна приоритетно в детските градини, както и за осигуряване на общински жилища за тях при необходимост. 

"30% са 120 млн. лева, които за съжаление държавата не отпусна. Не знам как биха могли да бъдат намерени в бюджета за тази година", коментира Андрей Зографски - общ.съветник от ПП-ДБ-СС.

Той обясни, че от общинския съвет предлагат всеобхватна програма, която да се фокусира не само върху заплатите, но и върху условията на труд.

Ваня Григорова контрира като напомни изказване на Андрей Зографски, според който "милионите, хвърлени за заплати, са хвърлени на вятъра".

"Трябва да си спомним какво се случи снощи - инцидент, отново в градския транспорт, и това е следствие на натоварването на работещите в градския транспорт", каза Ваня Григорова. 

"Абсолютно сме съгласни. Незаконно натоварени са в нарушение на кодекса на труда", потвърди Андрей Зографски.

"Ние не можем да неглижираме заплащането и да обясняваме, че заплатите им са високи, защото полагат извънреден труд против разпоредбите на Кодекса на труда", категорична бе Григорова.

Тя подчерта, че няма нужда Столичният общински съвет да взима решение, за да бъдат повишени заплатите на работещите в градския транспорт. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

17.01 2024 в 14:59

А мен някой пита ли ме в колко ставам, за да ида на работа? И, най-вече, редно ли е да ме пита?

-1650

1

ob1

17.01 2024 в 13:52

"В колко трябва да става един шофьор, който идва от Перник, за да тръгне навреме автобусът в София, попита Григорова."

Ами това не трябва ли да си го е сметнал самият той преди да подпише договора?
Идва популистката овча глава и ТРЯБВА да вдигнем поне с 30%. Комунде смотано!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки