Уволнената директорка на Автомагистрали: Караджов ми забрани да говоря пред медиите

OFFNews 18 януари 2022 в 19:50 3239 1

Снимка Стопкадър, БТВ

Уволненият изпълнителен директор на "Автомагистрали" Десислава Христова твърди, че вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов ѝ е забранил да говори пред медиите, за да не разваля имиджа на дружеството.

"Обърна се към мен и каза: С медиите край" - каза Христова пред bTV. Според нея нареждането е дадено още на първата среща с новия министър - на 23 декември миналата година.

"За мен задкулисието се връща пред задния вход - чрез нови лица и нови наименования. Старите интереси се връщат, за мен вече е ясно", твърди Христова. 

Вчера министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов подписа заповедта за уволнението на Христова. По думите ѝ нейното уволнение се дължи на клевети, "доноси и пасквили" от Николай Едрев, когото тя уволни през декември. Едрев беше ръководител "Контрол на договорите" в "Автомагистрали".

Тя заяви, че е знаела поне от десет дни, че се готви уволнението ѝ. Христова каза, че е отстранена, без да й бъде дадена възможност да разговаря с Караджов, а в документа за уволнението ѝ няма посочен мотив. 

Тя обвини министъра, че е назначил за председател на УС на АПИ човек, свързан с една от най-проблемните фирми по ин хаус поръчките на "Автомагистрали" - Тодор Василев, бивш депутат от ИТН. Христова твърди, че Василев е бил финансов директор на фирмата ДЛВ ЕООД, която работи по 10 проекта, възложени с ин хаус процедури, а всички тези проекти са свързани със свлачища.

По думите ѝ предпроектните предложения са били за 9 млн.лв., а реалната стойност на ремонтите е около 400 хил. лв.

Същата фирма е изпълнителят на некачествения ремонт по бул. "Дондуков" - при моста "Чавдар", при който битумът се разтопи и нанесе щети на преминаващите автомобили през пролетта на 2020 г., твърди още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови