Украинските бежанци остават още 4 месеца в хотелите, в които са настанени

Новопристигналите обаче ще преминават през базата в Елхово, след което ще бъдат разпределяни в държавни бази, каза Демерджиев

OFFNews 12 ноември 2022 в 14:44 3760 21

Украинци

Снимка Facebook / Рамон Куваев

Украинци протестираха срещу неизвестността при преместването им

Украинските бежанци ще останат още 4 месеца в местата, в които са настанени сега при същите условия. Новопристигналите обаче ще преминават през базата в Елхово, след което ще бъдат разпределяни в държавни бази, в които предстои козметичен ремонт. 

Това обяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, цитиран от БНР. 

"Тези от тях, които установихме при извършената от нас проверка – това са близо 11 000 човека, ще останат на местата, където се намират заедно с техните деца, при същите условия, а останалите, които тепърва идват на територията на страната, ще минат буферно през Елхово, ще престоят там до 30 дни и ще бъдат насочвани към държавните бази, които сме подготвили", каза Иван Демерджиев.

Украинци, настанени след началото на войната в Слънчев бряг, Кранево и Варна протестираха с искания да не бъдат местени в държавни и общински бази след 15 ноември, когато изтича гратисният срок след прекратяването на програмата за настаняването им в хотели по морето и покриването на разходите от страна на държавата и париот ЕС. 

Демерджиев заяви още, че мигрантският натиск по границата спада. Той обясни, че ако при пика опитите за незаконно проникване на територията на страната са били 1600 души на денонощие, сега те са спаднали до 600.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

20

Johnny B Goode

12.11 2022 в 23:50

Щом казваш...
Единственото сигурно е, че великото руско управление е затрило повече народ от Хитлер и всички други "врагове на Русия".
И продължава в момента много успешно.

2073

18

Johnny B Goode

12.11 2022 в 22:08

Чудно наистина и защо умрелите от глад в Украйна са непропрционално повече от тези в Поволжието.

2073

16

Johnny B Goode

12.11 2022 в 21:33

А колкото до умрелите от глад в Полша, Чехословакия, Румъния и Финландия, не ме карай да се смея.

2073

15

Johnny B Goode

12.11 2022 в 21:31

Еврото, прав си. Историята на Русия е глад, убийства, лагери, разруха, и после пак отначало в същия ред.
Има наколко малки разлики между глада в Поволжието и Голодомор.
Първият е в резултат от войната и е преодолян до голяма степен с помощта на гадните капиталисти. Мразеният от теб сифилистик е приел доста помощи от тях за да се справи с глада. Не безвъзмездни разбира се, Армънд Хамър оттам е забогатял.
Вторият е предизвикан нарочно от Сталин, може би защото "малорусите" не го обичали и не го слушкали. Няколко години изземвал всичкото зърно, без да остави за посев дори.
Толкова за дълбоките исторически води. Който разбрал, разбрал. Който не, да ходи да пали свещичка за здравето на днешната реинкарнация на Сталин и Хитлер в едно.

345

14

Джендо Джедев

12.11 2022 в 21:12

Еврак,

Ама колко милиона умряха от глад в Полша, Чехословакия, Румъния и Финландия? ;)

А твоите ватници са ги посрещнали един файтон терористи-шумкари и заблудени комунета. После самите те са си скубали косите, ама... :D

345

12

Джендо Джедев

12.11 2022 в 20:58

Еврак, явно ти така се успокояваш. Е не, мерси, твоите практики си практикувай ти, аз няма от какво да се успокоявам.