Трифонов към суверена: И с теб може да се случи това, което се случи с Петър Илиев

OFFNews 28 септември 2021 в 15:51 10545 9

Лидерът на "Има такъв народ" и шоумен Слави Трифонов отново излезе с публикация във Фейсбук по казуса с плагиатството на Петър Илиев.

В нея той се обръща към симпатизантите и участниците на "Има такъв народ" с думите: "Ти, приятелю, приятелко, с теб може да се случи това, което се случи с Петър Илиев. Затова се налага да бъдеш перфектен".

Трифонов предупреждава, че не може да се произнесе дали номинирания от него за силов вицепремиер и вътрешен министър Илиев е плагиатствал, или не, "защото не сме специалисти, нито сме отговорни за нещо подобно". Това вчера направиха компетентните - Етичната комисия на Софийския университет, която установи категорично плагиатство, препоръча уволнението на преподавателя от Юридическия факултет и ректорът проф. Анастас Герджиков вече предприе стъпка в тази посока.

В поста си лидерът на ИТН омаловажава заключението на комисията - че са преписани десетки страници от труда на доц. Наталия Киселова - с думите, че "това е казус, който, ако въобще се е случил, е бил много отдавна".

Давност за тези случаи обаче няма. А че се е случил, потвърждават с имената си ръководството и членовете на комисията.

Трифонов не беше единственият с изказване по темата днес. Бившият депутат от ИТН Филип Станев заяви пред БНР, че Илиев носи отговорност за това, което е извършил и в синхрон с Трифонов подчерта, че то е било много назад във времето. Това се е случило във време, когато ние дори не сме работили с него по референдума, добави той.

"Ако този казус продължи да се развива, то той ще бъде решен от съд", каза още Станев, без да уточни кой кого ще съди, дали Илиев - Софийския университет, дали ИТН ще бъдат страна, или има предвид нещо трето.

Станев увери, че ИТН стоят зад "своите хора", но нямат провиденческа мисъл, за да знаят как ще се развият събитията или да могат да проверят всичко за всеки.

Въпроса дали лидерът на ИТН Слави Трифонов ще бъде в партийните листи за парламентарния вот на 14 ноември Станев отклони така: "Силно се надявам Татяна Дончева да не участва в листите на "Изправи се.БГ! Ние идваме!".

По думите на сценариста "със Слави Трифонов даваме пример на останалите как не е задължително партийният лидер да бъде бащица на нацията - да застане начело и да поведе към светлите бъднини. Без обединение на нацията не може да се случи нищо добро, защото не може един човек да оправи нещата". Сред "останалите" вероятно не попада ГЕРБ, чийто лидер има същия подход към Народното събрание.

Станев прогнозира, че Трифонов ще продължи да бъде "толкова активен във Фейсбук", както и че ще има промени в листите. Побърза да увери, че ИТН няма проблем с кадровата политика.

Станев коментира и думите на Кубрат Пулев за дънките на бившия депутат. Според него боксьорът е използвал неприличен израз. "Не съм се почувствал обиден, разбирам какво прави той - шоу. Може да съм направил сбъркан дрескод, за който съжалявам, но това не е било неуважение към държавата и гражданите." 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1900

9

rincewind

29.09 2021 в 14:50

Славчо, с мен това едва ли може да се случи. Може да ме хванете само за шнура, мойту мунче!
Сега се хвани за палците и марш към забвение, чалгар с чалгар!

14469

8

случайно прочетох

29.09 2021 в 14:30

В подобни случаи, баба ми казваше-Хем н@срано, хем чурулика!

2005

7

Хайде-де

29.09 2021 в 13:29

Че чалгарят не е специалист, няма какво да ни убеждава. Но толкова ли му е акълът, да намеква, че и Етичната комисия на СУ не са специалисти. Нищо! Нека копаят дъното на дупката, та да става все по-дълбока.

23293

5

Стефан

28.09 2021 в 22:52

Едва ли.
Колко, и къде съм Суверен, е сложен въпрос.
А виж плагиат, с шизофренни изблици, май не съм.
Което прочее, се наблюдава у суверените на въпросният петърчо. Както и странната им привързаност към конструкцията суверен - феод. Зер без придворни няма суверен, а те се опитаха да са господарите.
В кереча!

6245

3

kokoten

28.09 2021 в 18:50

Тоя продължава да затъва в тинята...добре че е височък и няма да се удави скоро...ама сериозно се е запътил за там откъдето връщане няма...

4164

2

Egocentric Eccentric

28.09 2021 в 17:03

Почвам да се притеснявам, че си вярва на нещата дето ги говори

12182

1

sawall

28.09 2021 в 16:03

Силно се съмнявам, защото аз не съм преписал научни трудове. Това което се случи с Илиев беше хубаво, Слави. Защо се случи точно на него, но все не се случва на десетки други мастити професори, това е друг въпрос...