Трайчо Трайков: Радев и Борисов обсъдиха ли с Путин парите, които Русия има да ни дава

Турски поток е политическа хрумка, заяви бившият министър на икономиката

OFFNews 04 юни 2018 в 08:57 4737 9

„Турски поток” е политическа хрумка, направена, за да се демонстрира, че може и без Украйна.

Това коментира бившият икономически министър и настоящ общински съветник в СОС Трайчо Трайков по бТВ. За да се съгласи да участва, Турция получи 10% отстъпка за газа със задна дата. Това го постигат страни, които нямат комплекс за малоценност, когато преговарят с Русия – не се извиняват, не си удрят челата в земята, подчерта той.

По думите му не е ясно дали по време на обявените за исторически посещения на Румен Радев и Бойко Борисов в Москва въобще са били обсъждани важни въпроси като плащането на транзитните такси даже след спирането на трасето през Украйна или за връщането на парите, които с последното решение на ЕК става ясно, че България е надплатила на „Газпром”.

„Газът, който ще стигне по единствената засега тръба на „Турски поток” си е за Турция. Най-добрият начин за Европа е газът да е по съществуващата инфраструктура”, подчерта Трайков, като отбеляза, че „ако Кремъл много държи да се похарчат десетки милиарди за друго”, то трябва да се направи анализ.

По темата „Белене” Трайков призова след евентуалното падане на мораториума да има заложен таван на разходите преди вземането на конкретно решение за Втора атомна, защото иначе „има риск да заминат няколко стотин милиона по консултанти”. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

9

Hissarion

05.06 2018 в 09:41

Да идентифицираш Украйна с Аваков, Порошенко и компания е все едно да идентифицираш България с Делянчо, Боко и Цвъки. Интересът на олигархията не винаги съвпада с този на населението. Никак не съвпада в случая на Украйна, още повече имайки предвид, че половината население е ограбено и всекидневно обстрелвано от другата половина.

77927

8

El Commandante

04.06 2018 в 18:22

" Да си на страната на Украйна е най-естественото решение"

Не. Най-естественото решение е да си на страната на България.
Вземи за пример Турция и Германия, тех съдбата на Украйна им е през дедовия, гледат си техния интерес.

Укрите да го духат.

10952

6

Мойри

04.06 2018 в 12:25

Когато умните говорят, троловете с автентични тролски имена, изскачат от храстите. Най ги дразни и изкарва от кожата Радан Кънев. Да си на страната на Украйна е най-естественото решение, след като страната е подложена на на нападение и анексия на територия от съседна държава. Другото са изфабрикувани реалности на кремъл населявани от тролове, елфи и пр. И това е само една от геостратегическите причини да не трябва да се договаряме с Русия.

12001

4

Севтопол

04.06 2018 в 10:16

Zuljin, или не си разбрал, или се правиш на дръж ми шапката. На Трайчо никой не му дължи нищо, той говори за надвзети такси, които Русия би трябвало да върне на България. Ако ти обичаш Русия, или която и да е друга държава, толкова много, че не си против даже и да ни изклати, това вече е друг въпрос.

10571

3

Hissarion

04.06 2018 в 10:12

Как пък се навъдиха толкова укрофили в България?! Всичките треперят да не би да намалеят приходите в украинския бюджет.
 
X

Да помогнем на украинските деца!