Томислав Дончев: Ако дам оставка, ще излезе, че бягам от отговорност

OFFNews 17 април 2019 в 19:32 5998 7

Снимка gerb.bg

Оставката при мен не е обект на такъв драматизъм. Не забравяйте, че освен всичко друго, оставката може да изглежда като бягство от отговорност. Иначе в персонален план може да изглежда и като облекчение, коментира пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев.

Миналия четвъртък освирквания и викове "Оставка" посрещнаха Дончев и кмета на Габрово Таня Христова, след като двамата се появиха на площад "Възраждане", за да преговарят с демонстрантите. 

Никога не ходиш някъде, където могат да те освиркат, а само където ще ти ръкопляскат. Само че, когато има такава ситуация, като някой пита за теб или те призовава – аз съм мъжко момче и трябваше да отида. Страхливо и малодушно е да се крия. Не се получи разговор, надявам се разговор да има, там има нужда от добър диалог с институциите, защото проблемът е комплексен, твърди вицепремиерът.

Хората в Габрово не са расисти, проблемът не е по-тъмният пигмент на кожата. Това е гняв срещу усещането за по-особени права, притежавани от някои. Там чувствителността е обострена – срещу това някой да живее на гърба на другите. Този гняв е справедлив и хората искат конкретни мерки – да няма нагло и демонстрационно поведение, коментира Дончев.

Аз имам един апартамент в Габрово, мобилен съм и не съм много по недвижимите имоти. Обичам да съм там, където има нужда от мен. Темата с апартаментите не е само битов скандал, той има много голям политически магнитуд, каза вицепремиерът по повод скандала „Апартаментгейт”.

Разговорът не е да си мерим апартаментите – на кой е по-голям или по-евтин. Аз не харесвам подхода, че ние трябва да се изкараме по-малко лоши от другите, аз искам да сме по-добри, различни, обобщи Дончев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

6

Новак

18.04 2019 в 05:47

Както се казва - “и една лъжица лай..а разваля цяла каца с мед”. А как изглежда една лъжица мед в цяла каца с лай..а? Според мен трудно бихме я определили като “хубав мед” - независимо какво си мисли лъжицата.

20696

5

Новак

17.04 2019 в 23:46

Искате да сте по-добри, но не сте! Даже май ще излезе, че сте по-лоши.
Ако трябва да е в тон с другите разбойници трябва да си метне оставката като “високо морален акт”.
Тези бандити обезсмислиха значението и на думата “морал”.

9026

4

Георги Бонджов

17.04 2019 в 22:15

Предпочитам, Дончев, да не избягаш от наказателна отговорност. А за бягане от политическата отговорност, като си свиеш сърмите от длъжността, приветствам.

17156

2

aviatora

17.04 2019 в 21:21

Мутрата да дава и да ви няма цялото ОПГ ГЕРБ!!!

11719

1

Краси

17.04 2019 в 20:37

Различни сте - никой друг не е крал и не се е самозабравял, колкото вас. И ако мислите, че ще изкарате 35 години, колкото бай Тошо, който е прототип на вожда ви, сте се объркали.